Voorkom diefstal in appartementsgebouwen

De voorbije dagen werden in Herent vijf inbraak(pogingen) vastgesteld in appartementsgebouwen in de omgeving van het Molenveld. De verdachten forceerden de toegangsdeur tot het gebouw of probeerden een garagepoort of deur naar de parkeergelegenheden te openen.

foto Stijn Wils

In vier gevallen betrof het een diefstalpoging waarbij niets werd gestolen. In één geval werden de bumper en de koplampen gedemonteerd en gestolen van een wagen die in de ondergrondse parking stond. Ook in appartementsgebouwen wordt helaas ingebroken. De verdachten krijgen vaak toegang tot het gebouw via een garagepoort of toegangsdeur. De verdachten bellen soms ook aan in de hoop dat een bewoner de ingangsdeur ontgrendelt via de parlofoon. Een inbreker glipt soms mee binnen met een bezoeker of bewoner. In de appartementswoningen worden vooral juwelen en geld gezocht. In de ondergrondse parkings en bergingen gaan de verdachten op zoek naar elektrische fietsen of werkmateriaal.  

Wat kan je doen?

  • Laat de ingangsdeur tot het gebouw nooit openstaan.
  • Laat geen onbekende personen met u mee binnenglippen.
  • Gebruik uw parlofoon om na te gaan wie er aanbelt. Open de deur enkel voor een bezoeker die voor u komt.
  • Merkt u een onbekend persoon op in het gebouw, spreek hem/haar dan aan. Iemand met slechte bedoelingen wordt niet graag herkend en zal het gebouw snel verlaten.
  • Meld verdachte personen onmiddellijk aan de politie door naar het nummer 101 te bellen.
  • Sluit altijd uw appartementsdeur af met de sleutel bij het verlaten van de woning. Wanneer u de deur enkel zou dichttrekken, zit deze niet voldoende in het slot.
  • Voorzie slotwerk op uw appartementsdeur die minstens drie minuten weerstand biedt tegen inbraak.
  • Maak uw fiets in de ondergrondse parking vast met een degelijk fietsslot aan een vast object (bv. een fietsenstalling). Een dun spiraalslot is makkelijk over te knippen. Gebruik een stevig beugelslot of een dik kettingslot. Maak die fiets niet alleen met het wiel, maar ook met het kader vast aan het vast object. Ideaal is de aanwezigheid van een afgesloten fietsparking die op slot gaat.

Wenst u een beveiligingsadvies op maat voor uw appartementswoning? 

👉 Bel naar ons algemeen nummer 016 85 34 00 tijdens de kantooruren
👉 Of mail naar pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu 
👉 Check onze preventiepagina voor meer info. 

Bron foto: @StijnWils