Hoe diefstalpreventief advies aanvragen?

Woninginbraken maken een aanzienlijk deel uit van de criminaliteitscijfers in België. Ook onze politiezone wordt regelmatig geplaagd door inbraken. Nog al te vaak wordt gedacht "mij overkomt het niet", tot het zover is ... De strijd tegen woninginbraken is een prioriteit voor onze politiezone. Naast gerichte politiepatrouilles en doorgedreven opsporingsonderzoek besteden we veel aandacht aan preventie.

Wat kan u doen om het risico op inbraak te verminderen? 

Onze politiezone biedt al jaren gratis diefstalpreventieadvies aan aan alle inwoners van onze politiezone. Door extra te beveiligen kan u immers de kans op een inbraak aanzienlijk verminderen. Nog al te vaak kunnen inbrekers met weinig moeite een woning betreden, door bijvoorbeeld een raam te forceren of een cilinder af te breken. Nochtans, door enkele eenvoudige aanpassingen uit te voeren kan u inbrekers ontmoedigen en buiten houden! Deze aanpassingen hoeven niet altijd veel geld te kosten. Hieronder kan u alvast enkele basis inbraakpreventietips vinden.

  • Een eerste belangrijke stap is het toepassen van goede leefgewoonten. Dit zijn eenvoudige en vaak kosteloze aanpassingen. Hier sommen we enkele tips op.
  • Een tweede belangrijke stap is het beveiligen van ramen en deuren (mechanische beveiliging). Hier kan u alvast enkele basisprincipes vinden.
  • Past u goede leefgewoontes toe, en zijn de gevelopeningen van uw woning goed beveiligd? Dan kan een vorm van elektronische beveiliging een meerwaarde bieden (inbraakalarm/camerabewaking).

 

Vraag gratis advies aan de politie

Weet u niet hoe of waar te beginnen? Aarzel niet en neem contact op met de preventiedienst van onze politiezone. Eén van onze (vrijwillige) diefstalpreventieadviseurs geeft graag gratis en vrijblijvend advies op maat geeft bij u thuis. Alle hang- en slotwerk wordt aandachtig bekeken zodat de zwakke punten van uw woning worden geïdentificeerd. Op het einde worden alle tips gebundeld in een samenvattend rapport. U kan inlichtingen vragen over elektronische beveiliging zoals inbraakalarm en camerabewaking. Een bezoek van de adviseur duurt ongeveer een uur. U kan een afspraak maken via e-mail: pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu of telefoon : 016/85.34.00.Gaat u bouwen of verbouwen?

De diefstalpreventieadviseur geeft ook advies op basis van uw bouwplannen. Op die manier kunnen preventiemaatregelen vooraf geïntegreerd worden in het bouwproces. Dit is zowel financieel als esthetisch voordeliger.

Vrijwillige diefstalpreventieadviseurs politie HerKo. Bron foto : Stijn Wils

Foto : Stijn Wils

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie HerKo via het contactformulier of telefonisch via 016 85 34 00.