Grote controleactie Donkere Dagen Campagne

In de nacht van 27 op 28 november 2021 organiseerde onze politiezone een grootschalige controleactie in het kader van de Donkere Dagen Campagne. Tot eind februari zijn we nog meer in het straatbeeld zichtbaar en trachten we inbrekers te ontmoedigen en - in het beste geval - te onderscheppen. Want, elk jaar zien we in de donkerste maanden een stijging in het aantal inbraken. 

donkere dagen

De controleactie liep samen met de Goliath-actie in Oost-Vlaanderen, die zich eveneens richt op inbraken in panden, maar ook op andere vermogensdelicten (autodiefstallen, autokraken, fietsdiefstallen,…). We hielden halt op verschillende plaatsen in De Pinte, Gavere, Nazareth en Sint-Martens-Latem. 139 passanten werden aan de kant gezet voor een controle van voertuig en bestuurder. Eén persoon stond geseind.

Daarnaast waren er meerdere verkeersinbreuken:

  • Geen geldige boorddocumenten: 2x.
  • Geen geldig rijbewijs of recht tot sturen: 4x.
  • Geen verlichting: 1x.
  • Geen geldige identiteitskaart: 1x
  • Parkeren op het fietspad: 1x
  • Drugs: 2x, beide rijbewijzen werden ingetrokken.

Wat doen we nog?

In de donkere maanden krijgt onze interventieploeg dagelijks de opdracht om bijzondere aandacht te hebben voor verdachte passanten. Op verschillende plaatsen en locaties. Wanneer nodig, worden ze door onze politiemensen grondig gecontroleerd. 

Wat kan jij doen?

Een verdacht persoon of voertuig? Bel onmiddellijk 101!

Het beste wapen tegen inbraken is sociale controle. Voel je dus aan dat er iets niet klopt? Of zie je iemand die niet in jouw straat hoort te zijn? Aarzel niet en bel het noodnummer 101! Het noodnummer staat rechtstreeks in contact met onze ploegen op het terrein. Het is de snelste weg om verdachte personen of voertuigen te controleren. Drempelvrees is helemaal niet nodig, wij zijn blij met alle hulp!