Inbraken De Pinte: extra patrouilles en oproep naar buurtbewoners

In de nacht van 17 op 18 november hebben inbrekers getracht om binnen te dringen in acht huizen in De Pinte (omgeving Bommelstraat, Breughellaan, Klein Nazareth). In drie gevallen zijn ze daarin geslaagd. Bij twee inbraken in de Breughellaan namen ze een laptop, geld, kledij en een luiertas mee. Bij de derde inbraak in de Bommelstraat werd niets meegenomen. Bij de vijf overige woningen geraakten ze niet binnen, maar is er wel braakschade. Het sporenteam en lokale recherche van de politie van Schelde-Leie is een onderzoek gestart.

Daarnaast schakelt de politie extra mankracht in om in die omgeving te patrouilleren. Overdag en ’s nachts, met dienstvoertuigen en anonieme wagens.

Maar wij kunnen niet overal tegelijk zijn. Zie of hoor je iets verdacht, aarzel niet en bel meteen – en dus bijvoorbeeld niet de volgende ochtend - het 101-nummer. Beter een keer te veel dan te weinig. Zo kunnen wij onmiddellijk onze mensen langs sturen. En is er concrete info - persoonsbeschrijving, nummerplaat, vluchtwagen,… - dan kunnen we ook ons uitgebreid buurtinformatienetwerk (BIN) inschakelen om mee uit te kijken. Want de ogen, oren én snelle reflex van de buurtbewoners kunnen zeker het verschil maken.