Nieuw hoofdcommissariaat politie Schelde-Leie: Infomarkt op 8 september

De politiezone Schelde-Leie gunde de opdracht voor het ontwerpen en het bouwen van het nieuw hoofdcommissariaat aan het samenwerkingsverband van ontwikkelaar Investpro NV, aannemer bouwbedrijf IBO NV en architectenbureaus BRUT en Styfhals.

Het nieuwe gebouw zal 6.600.000€ kosten (incl. btw). Dit nieuwe commissariaat komt in de Weefstraat in Nazareth op de hoek met de N60 (Gent-Oudenaarde). Het vervangt het huidige, verouderde gebouw in de Florastraat in De Pinte.

Na de zomervakantie nodigt de politiezone, samen met de gemeente Nazareth, haar inwoners uit om tijdens een Infomarkt kennis te maken met de bouwplannen.

Deze Infomarkt vindt plaats op dinsdag 8 september 2020 in CC zaal Nova (Steenweg 92, Eke). Tussen 18u en 21u zijn de plannen doorlopend te bezichtigen en zullen de architecten toelichting geven. Alle betrokken partijen - burgemeester, politie, bouwfirma en ontwerpers - zullen er ook zijn voor wie met vragen zit.

Om deel te nemen aan de Infomarkt schrijf je je vóór 1 september in via https://public.pzschelde-leie.be/infomarkt/ of op 09 321 76 60 (kantooruren).

De bouwwerken starten begin 2021. Het nieuw hoofdcommissariaat wordt in het najaar van 2022 in gebruik genomen.