Twee dieven uit Charleroi krijgen celstraffen tot 18 maanden voor inbraak in Sint-Martens-Latem (Bron: HLN)

Twee leden van een dievenbende uit Charleroi zijn veroordeeld tot respectievelijk een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een effectieve celstraf van 18 maanden. Begin september van afgelopen jaar werden ze op heterdaad betrapt door de politie van de zone Schelde-Leie (red. politiezone Gent). Langs de Kortrijksesteenweg sprongen twee dieven uit de struiken en kropen in een wagen. Achteraf bleek dat in die omgeving werd ingebroken.

Het was een agent van zone Schelde-Leie (red. politiezone Gent) die begin september van vorig jaar een verdachte wagen met Franse nummerplaat in de gaten kreeg. De wagen reed heen en weer langs de Kortrijksesteenweg en hield plotseling halt ter hoogte van de Bowl Inn.

Uit de struiken

Twee dieven kwamen tevoorschijn uit de struiken en sprongen in de wagen, waar nog twee kompanen in zaten. Het viertal snelde weg, waarna de agent meteen de achtervolging inzette en versterking vroeg. Niet veel later veroorzaakte de bestuurder van de wagen een aanrijding. De twee dieven die waren ingestapt zetten het op een lopen, de twee andere inzittenden konden gearresteerd worden.

Achteraf bleek dat er werd ingebroken in de buurt van de Bowl Inn. De twee mannen hadden een deur van een woning geforceerd en waren aan de haal gegaan met juwelen. Ook hadden ze in een ladekast vol lingerie doorsnuffeld, wat een grote indruk had nagelaten op het slachtoffer.

Camping in Charleroi

Onderzoek wees uit dat het viertal vanuit een camping van Charleroi doelbewust naar Gent afzakte om te stelen. De twee personen die ingerekend konden worden, verblijven sindsdien in de gevangenis. Eén van hen verklaarde niets af te weten van wat er gebeurde. “Ik kreeg enkel 200 euro om hen naar Gent te brengen.” Zijn vrouwelijke kompaan, die al een veroordeling van een jaar had gekregen, gaf de feiten wel meteen toe.

Het duo dat ingerekend kon worden, kreeg vrijdagochtend zijn straf te horen. De vrouw, die al een veroordeling op haar kerfstok had, werd veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf. De man kwam er vanaf met één jaar cel met uitstel. Beiden kregen ook een boete van 800 euro opgelegd.

Bron: hln.be, 26 maart 2021