Vijf Roemenen in cel voor inbraken bij elektrozaken

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft vijf Roemenen aangehouden. Ze worden verdacht van inbraken in elektrozaken in Olen, Boortmeerbeek en Sint-Martens-Latem.

De eerste inbraak van de reeks gebeurde op 23 juli 2018. "Net voor 2 uur werd toen ingebroken in een vestiging van Switch in Olen. Er werden een tiental iPads en een tiental laptops gestolen", vertelt een woordvoerder van het parket. "Een getuige had in de nacht verdachte handelingen gezien in de buurt en hij had ook een man in een auto met Roemeense nummerplaten zien stappen."

Vier dagen later braken onbekenden in bij een filiaal van Krëfel in Boortmeerbeek. "Bij die feiten werden laptops gestolen en werd ook dezelfde wagen met Roemeense nummerplaten gespot", aldus nog de parketwoordvoerder. "Die auto werd op 5 augustus rond 1.45 uur klemgereden na een ramkraak op een Switch aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem. De vijf inzittenden konden op dat moment wegvluchten, maar in de auto werden verschillende laptops teruggevonden die bij Switch waren gestolen."

Verder onderzoek heeft uiteindelijk tot de arrestatie van vijf verdachten geleid. Het gaat om Roemenen van 22, 27, 29, 36 en 48 jaar. De raadkamer in Turnhout heeft hun aanhouding bevestigd voor zware diefstal en vereniging van misdadigers.

Bron: hln.be