Hoe vermijd ik fietsdiefstal?

Laat je fiets registreren!

In de strijd tegen fietsdiefstal is het van groot belang om je fiets te laten registreren. Dat kan gratis bij de politie van Schelde-Leie voor de inwoners van De Pinte, Gavere, Nazareth en Sint-Martens-Latem. Je fiets registreren schrikt kandidaat-dieven af en het is voor de politie het enige herkenningsteken om een fietseigenaar op te sporen.

Wie zijn fiets wil laten registreren, kan dit van thuis uit regelen: je dient een aanvraag in en de wijkagent komt langs met het label op een moment dat jou past. Dit is een gratis dienst voor de inwoners van politiezone Schelde-Leie.

Hoe werkt het?

Opgelet, politie Schelde-Leie kan deze service uitsluitend aan de inwoners van de politiezone Schelde-Leie bieden (De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem). Woon je niet in de politiezone Schelde-Leie, informeer binnen je eigen politiezone naar de mogelijkheden om je fiets te registreren.

 

Wat kan je zelf nog doen?

  • Maak waar mogelijk gebruik van de fietsenstallingen. Bewaakte stallingen zijn de beste garantie tegen diefstal.
  • Gebruik altijd 2 verschillende sloten. Geef de voorkeur aan een ringslot in combinatie met een beugel- of kettingslot. Vermijd cijfersloten.
  • Bevestig je fiets altijd aan een vast voorwerp met kader én voorwiel, ook al laat je hem maar eventjes staan.
  • Laat niets achter in je fietstassen of op de bagagedrager en verwijder alle accessoires.
  • Als je een tweedehands fiets koopt, laat dan op jouw commissariaat nakijken of de fiets niet als gestolen geseind staat.
  • Meld het wanneer iemand een fietsslot kraakt of een fiets op straat tracht te verkopen.

Is je fiets toch gestolen? Doe altijd aangifte bij de politie.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 321 36 00.