Politie ondertekent SAVE charter in De Pinte

In april 2015 ondertekenden burgemeester Hilde Claeys (Ruimte), kinderburgemeester Lode De Witte, schepen van jeugd Wim Vanbiervliet (Ruimte), korpschef Pascal Maes, commissaris Luc De Vos en Koen Van Wonterghem (OVK) het Save charter van de Ouders van Verongelukte Kinderen. De gemeente De Pinte, in samenwerking met Politiezone Schelde-Leie, is daarmee de 44ste Vlaamse gemeente die het charter omtrent verkeersveiligheid ondertekent.

OVK is een lotgenotenvereniging die families die hun kind hebben verloren in het verkeer ondersteunt. OVK spoort aan tot een veiliger verkeer, specifiek in het belang van jongeren. SAVE staat dan ook voor: Samen Actief voor VEilig Verkeer. De Pinte geeft met de ondertekening van het SAVE-charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid.

De Pinte krijgt een jaar lang begeleiding van OVK, om een actieplan verkeersveiligheid uit te werken. Hierin worden de acties omschreven die de gemeente binnen het jaar wil realiseren. Deze acties moeten aansluiten bij de doelstellingen die vermeld staan in ieder SAVE-charter, waaronder het evalueren van de verkeerssituatie, het afstemmen van het mobiliteitsbeleid op kinderen en een actief sensibilisatiebeleid voeren.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schelde-Leie via het contactformulier of telefonisch via 09 321 36 00.