Afwezigheidstoezicht

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om potentiële dieven af te schrikken (zie onze tips betreffende diefstalpreventie). Een bijkomende maatregel is je afwezigheid melden bij ons. Onze interventieploegen en de wijkagent kunnen dan geregeld bij je woning langsgaan of voorbijrijden. Het risico op inbraken wordt hierdoor kleiner en de politieaanwezigheid verhoogt de algemene veiligheid in de wijk.

Om afwezigheidstoezicht aan te vragen, vul je het formulier in dat je hier kan terugvinden. Het ingevulde en ondertekende document bezorg je aan het onthaal in Hamme (Meulenbroekstraat 22) of Waasmunster (Vierschaar 1, in het gemeentehuis), je faxt het door naar 052/399 969, mailt het naar info@pzhammewaasmunster.be of bezorgt het ons via je wijkinspecteur.

Je kan ook via de website Police-on-web een afwezigheid aangeven: https://www.politie.be/nl/e-loket

Let op: Het toezicht moet minstens 7 dagen voor vertrek aangevraagd worden en mag niet langer dan 3 maanden op voorhand aangevraagd worden.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 052 257 101.