Aangifte bij PZ Minos

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn twee mogelijkheden om aangifte te doen van niet-dringende zaken:

Dringende zaken:

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel hiervoor 101 !

Police-On-Web

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be, je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten of het aanmelden van je alarmsysteem.

Aangifte kleine misdrijven

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

Afspraak op bureel

Vanaf 1 juli 2020 start de politiezone Minos met een online afsprakensysteem om een betere en efficiëntere dienstverlening te kunnen garanderen.

Waarom een afspraak? Het grote voordeel van werken op afspraak is dat jij zelf het tijdstip en de plaats van aangifte bepaalt. Je wordt sneller geholpen en ook meteen door de juiste persoon. Bovendien weet je op voorhand welke documenten je moet meebrengen waardoor je aangifte meteen afgerond kan worden.

Je kiest over welk soort afspraak het gaat, vervolgens duid je aan waar (hoofdcommissariaat te Mortsel of wijkcommissariaten te Boechout, Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem) en wanneer je wil langskomen. Heb je geen internet, twijfel je of je wel aangifte moet doen of wil je aangifte doen van iets dat je niet in de keuzelijst terugvindt? Dan kan je ons steeds bereiken via het nummer 03 451 98 98. We geven je graag advies en maken voor jou een afspraak.

Hier kan je online een afspraak maken in het commissariaat bij jou in de buurt:

Bij een bezoek aan één van onze commissariaten vragen we je vriendelijk om een mondmasker te dragen voor je eigen veiligheid en die van onze medewerkers.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten, … kunnen wel telefonisch gemeld worden via 03 451 98 98.

 

Meer info vind je hier: https://www.politie.be/5351/nieuws/eerste-hulp-bij-aangiftes.

samenvatting
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Minos via het contactformulier of telefonisch via 03 451 98 98.