Laat criminelen je eindejaar niet verknallen

Politie Regio Turnhout roept nog eens op om nooit iemand binnen te laten die je niet kent en zeker geen bankkaarten mee te geven of vertrouwelijke gegevens te delen met anderen. Ook als iemand langskomt die beweert een bankmedewerker te zijn. Probeer in dat geval zo snel mogelijk de politie te bellen op het gratis noodnummer 101. 

knipkaartfraude

De feestdagen zijn weer in zicht. Daar horen traditiegetrouw familiefeesten en cadeautjes bij. Heel wat grootouders willen hun kinderen en kleinkinderen plezieren met een cadeau of een enveloppe met cash geld onder de kerstboom. Voor minstens twee senioren in Turnhout zit dat er de komende eindejaarsperiode misschien niet in, nadat valse bankmedewerkers hun zicht- of spaarrekeningen onlangs voor in totaal bijna

10 000 euro lichter hebben gemaakt.

De twee slachtoffers, allebei tachtigers, werden gisteren in de loop van de namiddag gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van de Belfius-bank. Niet veel later kregen de slachtoffers allebei een valse bankmedewerker over de vloer die hen kon overtuigen hun bankkaart mee te geven omdat er zogezegd verdachte transacties waren geregistreerd. Helaas moesten de goedgelovige tachtigers nog diezelfde avond vaststellen dat er op verschillende plaatsen geld was afgehaald of dure aankopen waren gedaan met hun ontfutselde bankkaarten.  

Ondanks eerdere waarschuwingen roept de Politie Regio Turnhout naar aanleiding van de feiten van gisteravond nog eens op om nooit iemand binnen te laten die je niet kent en al zeker geen bankkaarten mee te geven of vertrouwelijke gegevens te delen met anderen. Ook als iemand langskomt die beweert een bankmedewerker te zijn en die je zou vragen om je bankkaart in een toestel te steken dat de vermeende bankmedewerker bij zich heeft, dan ga je daar beter niet op in. Probeer in al die gevallen zo snel mogelijk de politie te bellen via het gratis noodnummer 101. Weet dat bankmedewerkers zelden of nooit bij cliënten aan huis komen, tenzij je daar uitdrukkelijk zelf, op eigen initiatief om gevraagd zou hebben.

De Politie Regio Turnhout hoopt dit bericht zo breed mogelijk te kunnen verspreiden. Misschien heb je zelf nog wel ouders of grootouders die in het vizier van oplichters kunnen komen. Waarschuw hen alvast voor deze praktijken of deel dit bericht met hen. Zo kunnen we er met z'n allen voor zorgen dat oplichters het eindejaar van jouw ouders of grootouders niet verknallen!

Labels