Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

U gaat op vakantie. De dieven niet!

Gaat u op vakantie of laat u uw woning een tijdje onbewoond achter (bv. omwille van een tijdelijke opname in het ziekenhuis), dan kan u bij onze diensten gratis afwezigheidstoezicht aanvragen (let wel op, dit kan enkel voor maximum 1 maand per aanvraag).

Zowel de wijkinspecteur als een interventieploeg zullen op regelmatige tijdstippen rond uw woning controle doen teneinde eventuele onregelmatigheden vast te stellen. Is er een probleem, dan verwittigen zij de contactpersoon die door u werd opgegeven.

Let wel, het toezicht is geen garantie en kan enkel als de politieploeg niet belast wordt met een dringende prioritaire opdracht.

Hoe aanvragen?

U kan op verschillende manieren uw aanvraag indienen:

  • Tijdens de openingsuren kan u een aanvraagformulier invullen aan het loket van onze politieburelen. Onze onthaalbediendes helpen u hier graag bij.
  • Online via www.policeonweb.be door in te loggen met uw identiteitskaart of token.
  • Of klik hier om het formulier in te vullen en bezorg het ons via e-mail (pz.herko@police.belgium.eu), via fax 016 85 34 01, deponeer het in onze brievenbus of geef het af aan het onthaal van onze diensten tijdens de openingsuren.
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie HerKo via het contactformulier of telefonisch via 016 85 34 00.