Ik ben iemand dierbaars verloren. Wat nu?

Je bent plots iemand verloren die je dierbaar is. Hoe moet je nu verder? Er komt van alles op je af. Allerlei vragen en emoties. Praktische beslommeringen. De wereld ziet er plots helemaal anders uit. In de tijd die nu volgt zal je 'rouwen'. Hoe dat rouwen aanvoelt en wat het precies betekent, is voor iedereen anders. Toch zijn er ook patronen in te herkennen die het begrijpelijker maken.

Rouwen kan veel gevoelens en gedachten teweegbrengen die vreemd en akelig zijn. Deze brochure van CAW Oost-Vlaanderen kan je helpen deze gevoelens en gedachten te herkennen en begrijpen.

Je vindt onder meer uitleg over wat rouwen is en hoe het kan verlopen. Sommige dingen zullen herkenbaar zijn, andere misschien helemaal niet. Dat is heel logisch omdat iedereen op zijn eigen unieke manier rouwt. Er worden een aantal misverstanden over rouw opgehelderd en er staan tips in voor jezelf en ook ter ondersteuning van rouwenden. Speciale aandacht wordt besteed aan het rouwen na een zelfdoding en na een dodelijk verkeersongeval. Achteraan vind je een lijst met organisaties en met boeken die je misschien verder kunnen helpen. En omdat een overlijden vaak heel wat praktische en juridische vragen kan oproepen, is het laatste hoofdstuk daaraan gewijd.

Alvast heel veel sterkte en steun gewenst.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schelde-Leie via het contactformulier of telefonisch via 09 321 36 00.