Modder op de weg

Tijdens de oogsttijd rijden landbouwvoertuigen veel van het veld naar de openbare weg. Dit veroorzaakt modder op de openbare weg, en kan tot gevaarlijke situaties leiden, vooral als het begint te regenen. Ook bij (bouw)werven is het mogelijk dat er modder op de openbare weg achterblijft. 

Affiche - Campagne Modder op de Weg

Modder op de weg kan tot gevaarlijke situaties leiden. Het is dan ook belangrijk dat zowel landbouwers als de verantwoordelijke voor een (bouw)werf steeds duidelijk aangeeft dat er modder op de openbare weg is en tijdig de weg reinigt. Modder op de openbare weg dient aangeduid te zijn met het verkeersbord A51 (gevaarsbord met "!") met onderbord met vermelding "modder"

Landbouwers staan zelf in voor een correcte signalisatie van de gevaarlijke situatie en kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor ongevallen veroorzaakt door de modder. Landbouwers kunnen de verkeersborden bestellen bij de gemeente Middelkerke. Meer info vind je hier: Modder op de weg | Gemeente Middelkerke.

Hou er als bestuurder rekening mee dat modder op de weg het slipgevaar verhoogt. Pas dus je rijstijl aan en minder vaart. 

Merk je modder op de weg en is dit niet aangeduid met een verkeersbord? Meld dit dan via www.meldpuntwegen.be of bel naar het gratis nummer 1700

Ongeval met gewonden? Bel dan de hulpdiensten via het nummer 112!