Nieuws

Roefelaars worden politie-inspecteur

Op zaterdag 29 juni organiseerde de jeugddienst van de stad Landen opnieuw een grote Roefeldag. Kinderen tussen 3 en 12 jaar konden zich een namiddag lang inleven in een groot aantal diverse beroepstakken. Politiezone Getevallei werkte hier uiteraard met veel plezier aan mee!

Factuur betaald? Of toch niet …

Heeft u een factuur ontvangen én betaald, maar krijgt u een aantal weken later een aanmaning in de bus? Dan bent u wellicht slachtoffer van een vervalste factuur. De Economische Inspectie stelt vast dat er opnieuw een verhoging is van het aantal meldingen over factuurfraude en wil zowel de consumenten als de bedrijven hiervoor waarschuwen.
Factuurfraude is fraude waarbij oplichters een factuur vervalsen: ze onderscheppen de papieren of elektronische factuur en wijzigen het rekeningnummer. Als de ontvanger deze vervalste factuur betaalt, betaalt hij dus de oplichters. Factuurfraude komt in alle sectoren voor maar uit onze gegevens blijkt dat vooral de bouwsector geviseerd wordt (ongeveer 4 op de 5 slachtoffers zijn bedrijven).

Europese actiedag tegen inbraken

Politiezone Getevallei nam deel aan de eerste Europese actiedag tegen woninginbraken op 19 juni 2019. Er werden op deze actiedag geen inbraken gepleegd in onze politiezone!!

Wij willen benadrukken dat de lokale politie Getevallei permanent inzet op het bestrijden van het fenomeen diefstal in woningen.

Als politiezone willen wij vragen aan onze burgers dat zij alle verdachte situaties steeds blijven melden, beter een telefoontje te veel dan te weinig! Dankzij de alertheid van onze burgers kunnen we gericht samenwerken om zo inbraken en andere criminaliteit te voorkomen.

Onze interventieploegen zijn 24/24 uur aanwezig op het terrein en zetten zich dagelijks in voor een veilige samenleving! #SamenMetRespect

 

Politie vindt gestolen auto na 3 uren terug

De zaakvoerders van een bedrijf op de Roosberg te Landen stelden op 18 juni in de loop van de morgen vast dat er werd ingebroken in hun woning en de aangrenzende loods. Via een raam konden de dieven in de leefruimte van de woning geraken. Ze doorzochten de leefruimte en maakten enkele gouden juwelen en de sleutels van een Mercedes buit. Vervolgens gingen ze via de woning naar de loods waar een aantal bedrijfs- en privé voertuigen geparkeerd stonden. Uit een bestelwagen haalden de dader(s) een zaagmachine en namen vervolgens de vlucht met een Mercedes uit de loods.

De vaststellende interventieploeg van de politiezone Getevallei kon na een snel en accuraat onderzoek vaststellen dat de gestolen auto in de zone werd opgemerkt door een ANPR camera. Daarnaast werd er aan de hand van de tracking-apparatuur, die aanwezig was in het gestolen voertuig, de exacte locatie bepaald. Amper drie uur na de aangifte werd de gestolen Mercedes aangetroffen in Saint-Nicolas bij Luik en nam de lokale politiezone hem daar in beslag. De auto wordt onderzocht op sporen.

Weg van huis? Laat het weten aan de politie!

Inbrekers beleven hoogdagen tijdens vakantieperiodes. Ze profiteren van onze langdurige afwezigheid om ongestoord hun slag te slaan.

Om die reden houdt de politie gratis een extra oogje in het zeil wanneer je voor langere tijd niet thuis zal zijn.  Dit geldt trouwens ook als je bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname even afwezig zal zijn.