Nieuws

Tweede verdachte aangehouden voor gewapende overval op supermarkt Colruyt Tienen

De lokale recherche van de politiezone Getevallei heeft een tweede verdachte opgepakt voor de gewapende overval op supermarkt Colruyt in de Zijdelingsestraat te Tienen.  Op Sinterklaasdag rond 21 uur viel een gemaskerd duo gewapend met mes en kruisboog de winkel binnen.  Ze bedreigden personeel en aanwezige klanten en gingen met de inhoud van een kassa aan de haal.  Alerte personeelsleden en getuigen konden de politie een beschrijving doorgeven van de vluchtauto.  De interventieploegen van politie Getevallei merkten de auto op en konden de achtervolging inzetten.  Hierbij werd de wagen klemgereden en kon één verdachte worden gevat.  De 46-jarige man uit Hoeselt werd door de onderzoeksrechter aangehouden. 

Het recherchewerk heeft nu ook geleid tot de identificatie van een tweede verdachte.  Het gaat om een 39-jarige man uit Lanaken die op 18 december 2019 werd gearresteerd tijdens een huiszoeking op zijn adres.  De man beroept zich op het zwijgrecht en werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij verschijnt morgen voor de raadkamer.

Bron: Parket Leuven

Tweede politiekrant van politiezone Getevallei

Vandaag verschijnt de tweede editie van de politiekrant. Deze politiekrant zal digitaal worden aangeboden via onze website en Facebookpagina. Vanaf maandag 23 december zullen er tevens afgedrukte exemplaren van deze krant beschikbaar zijn in de kantoren van onze politiezone.

In deze editie kan u heel wat informatie vinden rond thema's waar onze politiezone dagelijks mee bezig is. Zo willen wij onze burgers op de hoogte houden van onze activiteiten en reiken we tevens nuttige tips aan.

Veel leesplezier!

Twee diefstallen opgehelderd door recherchedienst politiezone Getevallei

Politiezone Getevallei kreeg op 21/11/2019 een melding van een diefstal op de Grote Markt in Tienen. De recherche voerde het onderzoek en kwam de verdachte op het spoor doordat deze de bankkaart van het slachtoffer had gebruikt om aankopen te doen. Na doorgedreven onderzoek kon de verdachte geïdentificeerd worden aan de hand van beschikbare camerabeelden en tevens gelinkt worden aan een andere diefstal die gepleegd werd in de politiezone.

De recherchedienst deed een huiszoeking bij de verdachte, waarbij de gestolen goederen afkomstig uit beide diefstallen werden teruggevonden in een verborgen ruimte in de woning van de verdachte. De verdachte bekende de feiten en het proces-verbaal wordt aan het parket overgemaakt om er gepast gevolg aan te geven.  

Hoofdcommissaris Pierre Schippers gaat met pensioen.

Op 12 december werd hoofdcommissaris Schippers in aanwezigheid van het politiecollege, en de personeelsleden in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van zijn pensioen. Pierre Schippers kwam in 2001 aan het roer als korpschef van de voormalige politiezone Tienen-Hoegaarden en loodste deze in 2018 mee naar de nieuwe politiezone Getevallei.

Verdachte aangehouden door onderzoeksrechter voor gewapende overval op Colruyt

Op vrijdag 6 december net voor sluitingstijd werd het Colruytfiliaal aan de Zijdelingsestraat in Tienen overvallen. Een gemaskerde dader die gewapend was met een mes kwam het warenhuis binnen begaf zich naar de eerste kassa. De dader probeerde met zijn grote mes de kassa open te wrikken. Nadat dit was gelukt, viel de dader op de grond. De muntstukken vielen uit de kassa waarna de dader moeizaam rechtstond en wegvluchtte. Tijdens de overval stond een tweede dader in de deuropening van het warenhuis. Hij was ook gemaskerd en gewapend met een kruisboog. Getuigen beschreven het vluchtvoertuig aan de politie die daardoor de achtervolging kon inzetten tussen Tienen en Sint-Truiden. De vluchtauto reed zich vast in een gracht in het doodlopende straatje Hallemaalweg in Sint-Truiden. Twee verdachten sprongen uit de gecrashte auto. De bestuurder kon wegvluchten. De passagier werd al lopend ingehaald door de politie. Het ging om een 46-jarige man uit Limburg. Hij werd op vraag van het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man ontkende enige betrokkenheid bij de overval. De man werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. In de auto werd een groot mes gevonden. De lokale recherche van PZ Getevallei zet het onderzoek verder.