Nieuws

Logo - Aangepaste openingstijden.

Op vrijdag 8 november zijn er in onze politiezone aangepaste openingstijden van toepassing, ingevolge een teambuildingsdag in onze politiezone:

  • de wijkkantoren zijn gesloten;
  • het onthaal in Landen is geopend tot 12:00 uur;
  • het onthaal in Tienen blijft permanent geopend.

Voor dringende politiehulp kan u natuurlijk steeds terecht op het nummer 101.

Zonale veiligheidsraad PZ Getevallei

Op vrijdag 18 oktober 2019 vond de tweede zonale veiligheidsraad plaats van de politiezone Getevallei. De burgemeesters van de verschillende gemeentes, de procureur des Konings, de korpschef, de arrondissementscommissaris, de directeur-coördinator en de gerechtelijk directeur van de federale politie bespraken er de behaalde resultaten van de voorbije periode, de werking van de politiezone en gaven hun goedkeuring voor het eerste nieuwe zonaal veiligheidsplan van de politiezone voor de beleidscyclus 2020 – 2025.

Handboeien

Het parket dagvaardde vier jongeren in toepassing van het snelrecht nadat ze zondagnacht 13 oktober een diefstal met geweld hadden gepleegd in het station van Tienen. Het slachtoffer en zijn vriend, twee mannen uit Tienen, kwamen rond 1 uur toe met de trein vanuit Brussel . De man zette zich op een bankje op het perron om zijn spullen in zijn tas op te bergen toen de vier jongeren rond hem kwamen staan.  De jongeren vroegen om een sigaret en bleven rond het slachtoffer hangen. Nadat ze weg waren, merkte de man dat zijn smartphone was verdwenen. Hij liep de jongeren achterna in de Vierde Lansierslaan en confronteerde hen met de diefstal .Eén van de jongeren gaf het slachtoffer een duw en een andere stampte hem. Daarna ontstond er een gevecht tussen de jongeren en het slachtoffer. Het slachtoffer verwittigde de politie vanop de spoedafdeling van het ziekenhuis. De politie kon het viertal een halfuur later arresteren in de Leuvenselaan. De verdachten werden herkend door het slachtoffer en zijn vriend. Ze beweerden minderjarig te zijn maar een leeftijdsonderzoek wees uit dat ze meerderjarig zijn. De vier jongeren moeten zich in november voor de correctionele rechtbank verantwoorden.

BRON: Parket Leuven

 

Opzij opzij opzij

Maak plaats voor de hulpdiensten, want elke seconde telt!

Hulpverleningsdiensten proberen zo snel mogelijk op de plaats van een incident te geraken om de nodige hulp te bieden. Het is belangrijk om een vrije doorgang te creëren waar hulpverleningsdiensten zonder obstakels door kunnen rijden.

Phishing

In het kader van de European Cyber Security Month lanceren het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition voor de vijfde keer samen een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. We gaan opnieuw de strijd aan tegen phishing.
Phishing blijft het grootste cyberveiligheidsprobleem voor burgers in België. Het is een belangrijke toegangspoort voor cybercriminelen tot toestellen en informaticasystemen. Dit jaar (januari – september) ontvingen we al meer dan 1 miljoen berichten op verdacht@safeonweb.be. Vorig jaar waren er dat, verspreid over het hele jaar, 648.000. We zien dit jaar een grote stijging.