Nieuws

Bescherm je gegevens online en gebruik tweestapsverificatie!

Wanneer we denken aan cyberveiligheid, denken we spontaan aan wachtwoorden. Wachtwoorden die we gebruiken blijken echter niet 100 % veilig aangezien zelfs het sterkste wachtwoord gestolen en misbruikt kan worden.
Online accounts (bv. e-mail, sociale netwerken, internetbankieren en online webwinkels) worden meestal beveiligd met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Gebruikers kiezen helaas vaak wachtwoorden die gemakkelijk te onthouden zijn en ze gebruiken bovendien voor verschillende accounts hetzelfde wachtwoord. Dit maakt het eenvoudig voor hackers om toegang te krijgen tot die accounts. Als een buitenstaander toegang krijgt tot een account, kan die zich voordoen als de eigenaar en dit misbruiken.

De reddingsstrook is vanaf 1 oktober verplicht!

Uit een enquête van 2018 door de FOD Mobiliteit en Vervoer en het Vias institute, blijkt dat een kwart van de bestuurders niet weet hoe ze doorgang moeten verlenen aan de hulpdiensten of andere prioritaire voertuigen. Deze laatste verliezen vaak kostbare tijd als er files zijn.

 

Fietsteam zorgt voor meer blauw op straat

Met de opstart van een ‘Fietsteam’ wil de politie Getevallei nog meer inzetten op verkeersveiligheid in de binnenstad en de aanpak van overlast. Daarnaast zet de politiezone een stap vooruit richting een milieubewuste organisatie.
Sinds de oprichting van de politiezone Getevallei in 2019 werden er uiteenlopende initiatieven genomen om de politiewerking te optimaliseren. ‘Meer blauw op straat’ is er één van. De focus ligt hierbij  op een intensieve en gerichte inzet op specifieke onveiligheidsfenomenen.

Update Covid-19: verplichting mondmasker in publiek toegankelijke delen van onze politiegebouwen.

De nationale veiligheidsraad besliste op donderdag 23 juli ’20  om het dragen van een mondmasker met ingang van zaterdag 25 juli ’20 te verplichten vanaf de leeftijd van 12 jaar in alle openbare gebouwen voor de delen die toegankelijk zijn voor het publiek.

Om deze reden zal vanaf nu ook het dragen van een mondmasker verplicht zijn in de publiek toegankelijke delen van onze politiegebouwen vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Wijziging openingsuren politiekantoor op 20 en 21 juli 2020.

Op maandag 20 en dinsdag 21 juli 2020 (nationale feestdag) zullen de wijkkantoren Hoegaarden, Linter en Zoutleeuw en het onthaal in Landen gesloten zijn.
U kan zich op deze dagen steeds wenden tot het centraal onthaal in Tienen dat wel geopend is.

Voor dringende politiehulp bel 101.