Nieuws

Tienen - Snelrecht voor fietsdiefstal

De politie van PZ Getevallei heeft op 24 november een 46-jarige man uit Schaarbeek opgepakt op verdenking van een fietsdiefstal aan het station van Tienen op 8 september 2020. Op camerabeelden was te zien dat een man een vouwfiets ontvreemdde uit de fietsenstalling in de Vierde Lansierslaan in Tienen. De politie meende de verdachte te herkennen. Toen een patrouille de man gisteren opnieuw in het station aantrof, besloten de agenten hem te controleren. De veertiger had onder andere kniptangen, inbussleutels, een metaalsnijder, een schaar en een fietsslot bij zich. In zijn verhoor bekende de verdachte dat hij de vouwfiets in september had gestolen. Het parket besloot de man onmiddellijk te dagvaarden in toepassing van het snelrecht. Hij verschijnt al in december voor de rechter op verdenking van fietsdiefstal.

 

 

Digitale zonale veiligheidsraad van politiezone Getevallei: De dalende trends zetten zich voort in de prioritaire fenomenen.

De zonale veiligheidsraad van politiezone Getevallei ging, weliswaar via digitale weg omwille van de aanhoudende coronacrisis, door op vrijdag 20 november. Op deze raad werd er ,onder het toeziend oog van de opdrachtgevende overheden en samenwerkende partners, een presentatie gegeven over de operationele werking van de politiezone. De criminaliteitscijfers inzake de prioritaire fenomenen, alsook de nieuwigheden van de politiezone werden uitgebreid toegelicht.

Openingsuren op 11 november (Wapenstilstand)

Op woensdag 11 november zullen de wijkkantoren Hoegaarden, Linter en Zoutleeuw en het onthaal in Landen gesloten zijn.

U kan zich op deze dag steeds wenden tot het centraal onthaal in Tienen dat wel geopend is.

Voor dringende politiehulp bel steeds 101.

Verstrengde lockdown gaat van start op 2 november

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown.

De strengere regels zijn nodig om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen.

Openingsuren op Allerzielen (2 november)

Op maandag 2 november zullen de wijkkantoren Hoegaarden, Linter en Zoutleeuw en het onthaal in Landen gesloten zijn.

U kan zich op deze dag steeds wenden tot het centraal onthaal in Tienen dat wel geopend is.

Voor dringende politiehulp bel steeds 101.