Projecten

Hier kan u een overzicht vinden van verschillende projecten die nuttig kunnen zijn voor onze burgers.

Moet u om één of andere reden voor enige tijd uw woning onbewaakt achterlaten, dan kunt u een beroep doen op de politie om uw woning extra in het oog te houden. De reden voor deze afwezigheid (vakantie, werkopdracht in het buitenland, opname in het ziekenhuis, bijstand van hulpbehoevende familieleden,...) doet er niet toe.

 

Voor wie?

Wie zijn huis, bedrijfshal of ander eigendom met een alarmsysteem beveiligt, is verplicht om dit te registreren.

Hoe kan ik mijn alarm registreren?

De gebruikers van een beveiligingssysteem, dat niet aangesloten is op een alarmcentrale, moeten zelf het systeem via police-on-web registreren. Een gebruiker waarvan het alarmsysteem wel aangesloten is bij een alarmcentrale hoeft zelf geen aangifte te doen, de centrale doet dit voor hun klant.

 

Aan het voorkomen van autocriminaliteit - diefstal van je wagen of diefstal aan of uit je wagen - kan je zelf een belangrijke bijdrage leveren. Een aantal eenvoudige beveiligingsmaatregelen kunnen al heel wat onheil voorkomen en het risico om slachtoffer te worden verkleinen.

Voor een slachtoffer betekent een inbraak dikwijls een regelrechte catastrofe die niet alleen in financiële termen kan worden uitgedrukt. In geval van inbraak moet er immers een grote emotionele prijs betaald worden.
Slachtoffers van inbraak hebben vaak veel moeilijkheden om de schok te boven te komen. Veel van onze medeburgers beschouwen inbraak als een 'zeer ernstig misdrijf', wat ook blijkt uit onze bevolkingsbevraging.

 

Je wil je fiets nemen om je te verplaatsen, maar merkt dat hij weg is. Je bent even in de war, en kijkt in de buurt rond of je je niet vergist hebt. Maar helaas, geen spoor te bekennen… Fiets gestolen …

 

Gauwdieven kunnen alleen of met meerdere personen werken. Ze plegen hun misdaden vooral op drukke plaatsen zoals winkelstraten, markten, haltes van het openbaar vervoer of luchthavens.