Voortvluchtige die werd gezocht door het FAST gearresteerd in Brussel

Op maandag 24 april 2023 hebben het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Federale Politie en de politiezone Brussel-Zuid de voortvluchtige Mohamed Ben Brahim gearresteerd.

Het parket van Brussel en de politie waren sinds 21 april 2023 actief op zoek naar de voortvluchtige Mohamed Ben Brahim. Hij stond onder toezicht van de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank voor feiten van seksuele uitbuiting, wederrechtelijke opsluiting en verkrachting. Betrokkene, een geïnterneerde, werd als gevaarlijk beschouwd. Daarom werd er snel een opsporingsbericht verspreid en werd de man toegevoegd aan de ‘Belgium’s Most Wanted’-lijst
 
Vanaf de start van het onderzoek werd er optimaal samengewerkt door het FAST-team en de politiezone Brussel-Zuid. Met de steun van het Openbaar Ministerie en de bevoegde onderzoeksrechter kon er snel een gericht en doorgedreven onderzoek worden opgestart. 
 
Op basis van informatie die tijdens het onderzoek verzameld werd, kon het FAST Ben Brahim lokaliseren in een appartement in Sint-Gillis. De snelle arrestatie werd niet alleen mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking tussen de politiediensten en justitie, maar bewijst ook nog maar eens de meerwaarde van de snelle verspreiding van een opsporingsbericht en de oproep aan de bevolking via de Belgium’s Most Wanted-lijst. Beide factoren droegen bij tot het slagen van deze opsporingsoperatie en het voorkomen dat Ben Brahim verder de vlucht kon nemen.