Actie snelheidscontroles in schoolomgevingen halfweg

Deze maand doen wij gerichte controles in de schoolomgevingen. De acties werden vooraf aangekondigd via de gemeentelijke magazines en onze sociale media.

Halfweg

Tijdens de eerste helft van september werden er 5.890 voertuigen gecontroleerd waarvan 10,97% de toegelaten snelheid overschreed. De meerderheid van de autobestuurders ziet het belang van deze snelheidsbeperking in en houdt er zich ook aan, waarvoor wij hen graag bedanken!



De controleacties worden nog heel de maand verder gezet om zo de verkeersleefbaarheid in schoolomgevingen te verhogen. Wij hopen hiermee alle autobestuurders te overtuigen om de snelheidsbeperkingen te respecteren.



Naast deze snelheidscontroles in de schoolomgevingen, loopt er momenteel ook een actie in de scholen van de politiezone. Samen met de politiezones Berlaar-Nijlen, Heist en Lier werd een actie op poten gezet voor de start van het nieuwe schooljaar. Door het nemen van een selfie bij het dragen van fluo-kledij en helm naar school en deze te plaatsen op sociale media met de #BodukapShinet kunnen de schoolgaande kinderen tot en met de eerste graad van het middelbaar onderwijs een meet & greet winnen met acteurs van de buurtpolitie.