Verkeer

Berlaarbaan 227
2860 Sint-Katelijne-Waver

Telefoon

Onze werking rond verkeer vindt plaats in nauwe samenwerking met onze gemeentebesturen en met andere partners. Ze situeert zich rond de volgende 3 pijlers:

  1. Verkeershandhaving
  2. Verkeerseducatie
  3. Verkeerstechnische adviezen

Verkeershandhaving

De peiler verkeershandhaving slaat op toezicht op het verkeer in onze zone, zoals voorzien in het verkeershandhavingsplan. Ze treedt zowel preventief als repressief op. Het takenpakket omvat: snelheidscontrole, alcoholcontrole, controle op zwaar vervoer, drugs in het verkeer, dragen van de veiligheidsgordel, gsm gebruik achter het stuur,…

Verkeerseducatie

Via de peiler verkeerseducatie kunnen de scholen in onze politiezone terecht voor ondersteuning i.v.m. verkeersonderricht en de inrichting van een fietsexamen. Ook het opleiden van gemachtigde opzichters behoort tot het takenpakket.

Verkeerstechnische adviezen

Binnen de peiler van verkeerstechnische adviezen probeert de dienst Verkeer actief deel te nemen aan diverse vergaderingen (zoals gemeentelijke verkeerscellen, gemeentelijke begeleidingscommissies,...). Ook het verlenen van advies voor wegenwerken binnen onze politiezone en het opvolgen van verkeershinder die hiermee gepaard gaat behoort tot het takenpakket.