Nieuws

Samen met de buurtpolitie veilig het schooljaar in!

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Duizenden kinderen maken dagelijks de verplaatsing van en naar de school te voet of per fiets. Om aandacht te vestigen op de verkeersveiligheid bij deze zwakke weggebruiker werd door de 4 politiezones van de associatie ‘tussen Dijle en Nete’ een ludieke actie bedacht: val op en win een ontmoeting met enkele acteurs uit de bekende TV-serie ‘De Buurtpolitie’. De actie loopt tot begin oktober.

Resultaten zomer-BOB-campagne

Met het einde van de zomer is ook de ZOMER-BOB-campagne tot een einde gekomen. Deze campagne heeft plaatsgevonden van 06/06/2019 tot en met 02/09/2019. Tijdens deze periode heeft de lokale politiezone Bodukap extra ingezet op het uitvoeren van alcohol- en drugscontroles in het verkeer.

Samen voor een veilig schooljaar!

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur, een moment waarop veel kinderen zich opnieuw in het verkeer begeven. Omdat iedereen terug moet wennen aan het drukkere verkeer tijdens de eerste schooldagen, zal de politiezone BoDuKaP verhoogd toezicht houden in de schoolomgevingen. Met deze actie willen zij de verkeersleefbaarheid in de schoolomgevingen verhogen. Deze actie kadert dan ook binnen het Zonaal Veiligheidsplan van de politiezone waar verkeersveiligheid één van de prioriteiten is.

Word jij onze nieuwe consulent planning?

De politiezone Bodukap is op zoek naar een gemotiveerde medewerk(st)er om onze dienst planning voor de periode van 1 jaar te versterken.

De dienst planning staat in voor de planning van de operationele werking, zowel wat de dagelijkse interventiediensten betreft, de bijstand aan andere politiezones, de bijkomende ploegen, de ordediensten, de wachtbeurtrollen, als de onverwachte gebeurtenissen.

Op woensdag 3 juli heeft de politiezone BoDuKaP verschillende verkeerscontroles uitgevoerd. Er werden alcohol en drugscontroles gedaan in het kader van de zomer-BOB-campagne, maar ook snelheidscontroles met interceptie.

Resultaten snelheidscontroles

Er werd op twee plaatsen een snelheidscontrole uitgevoerd met interceptie, telkens gedurende anderhalf uur. Deze controles vonden plaats op de Schrieksesteenweg te Putte en op de Mechelbaan in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, waar voor beide een toegestane snelheid is van 70 km/u.