Opendeurdag Lokale Politie BoDuKaP

Op zondag 1 oktober 2023 organiseert de lokale politie BoDuKaP een opendeurdag in haar hoofdcommissariaat te Sint-Katelijne-Waver. Iedereen is die zondag welkom van 10 tot en met 16 uur. Je kan dan een kijkje komen nemen achter de schermen om meer te weten te komen over de werking van de lokale politie.

Affiche opendeurdag

Aan de hand van een vastgelegde route doorheen het commissariaat komen alle aspecten van de werking van de lokale politie aan bod. Verschillende medewerkers zullen aan de hand van informatiestanden meer uitleg geven over hun dagelijkse job en met veel enthousiasme de vragen beantwoorden. De rondleiding door het commissariaat passeert eveneens langs de verhoorlokalen en het cellencomplex van de politiezone, het is zelfs mogelijk om jouw vingerafdrukken te laten nemen. Buiten zullen er op vaste tijdstippen demonstraties gegeven worden met de patrouillehond en het fietsteam samen met de mentoren geweldsbeheersing.

Op de parking van het commissariaat wordt er samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een Dag Veilig Verkeer georganiseerd waarbij aan de hand van drie belevingsmodules gesensibiliseerd wordt voor een veilig verkeer. Bovendien kan je zien hoe een alcoholcontrole in zijn werk gaat en een foto laten nemen met een politiemoto.

Daarnaast kan je ook de grootste collectie van politiepetten -en hoeden van België bekijken. Ten slotte is er als extraatje een wedstrijd aan de hand van een woordzoeker. De beste speurneuzen die het verborgen woord vinden, maken kans op een leuke en veilige prijs. Voor ieder wat wils dus, tot dan!