Politiezone BoDuKaP werkt vanaf 01/05/2024 op afspraak: We wachten niet langer op jou, maar verwachten jou!

Vanaf 1 mei 2024 zal het onthaal van de lokale politie BoDuKaP in het hoofdcommissariaat op afspraak werken voor niet-dringende aangiftes. In de wijkkantoren van de lokale politie BoDuKaP werd al langer op deze manier gewerkt. Het werken op afspraak is daar al ingeburgerd sinds 1 juni 2019. 

Beperkte wachttijden

Het werken op afspraak zorgt zowel voor de burger als de politie voor heel wat voordelen. Wachttijden worden beperkt en de bezoeker krijgt meer privacy doordat hij/zij het verhaal niet dient te doen in een volle wachtruimte. Deze manier van werken zorgt zo voor tijdswinst en verhoogde efficiëntie, niet alleen voor de politie maar in de eerste plaats ook voor de burger. 

De bezoeker kan zelf het ogenblik kiezen wanneer het beste past om langs te komen. Ook in het weekend zijn hiervoor ruime mogelijkheden. 

Beter voorbereid op afspraak

Na het maken van de afspraak krijgt de bezoeker duidelijke richtlijnen over de nodige documenten die hij moet meebrengen naar de afspraak om deze snel en volledig te kunnen afhandelen. De medewerkers van de politie weten ook vooraf waarvoor de bezoeker langs komt en kunnen zich hierdoor beter voorbereiden om de bezoeker sneller en beter van dienst te zijn.

Dringende aangifte? Onmiddellijk afgehandeld!  

Voor dringende aangiftes kan je in het hoofdcommissariaat nog altijd zonder afspraak terecht en deze zullen onmiddellijk behandeld worden. Hieronder vallen bijvoorbeeld zedendossiers,  (onrustwekkende) verdwijningen, feiten met een acute gevaarsituatie of (recent gebeurde) feiten waarbij recuperatie van het nadeel nog mogelijk is. Bezoekers zullen een pop-upvenster te zien krijgen via het online reserveringssysteem wanneer het om een dringende aangifte gaat.

Afspraak maken : via de website of telefonisch

Een afspraak boeken kan via onze website. Burgers die niet vertrouwd zijn met het internet kunnen telefonisch een afspraak maken via ons algemeen telefoonnummer 015/56.51.00. In noodsituaties blijft de politie uiteraard steeds bereikbaar via het nummer 101.

Kortom: 

Voortaan wacht de politiezone BoDuKaP niet langer op jou, maar verwachten we jou!

Niet-dringende aangiftes op afspraak

Hoofdcommissariaat PZ BoDuKaP

Ma: 08.00-18.00 uur

Di: 08.00-18.00 uur

Wo: 08.00-18.00 uur

Do: 08.00-18.00 uur

Vr: 08.00-18.00 uur

Za: 10.00-18.00 uur

Zo: 10.00-18.00 uur

 

Labels