Wie zijn wij?

Politiezone Heist staat in voor de veiligheid en leefbaarheid van de 40.000 inwoners in Heist-op-den-Berg. PZ Heist is een ééngemeentezone die zes deelgemeenten omvat: Heist-centrum, Booischot, Hallaar, Itegem, Wiekevorst en Schriek. Hoofdcommissaris Eva Tolleneer staat sinds juni 2021 aan het roer van dit 100-koppige korps.

Ons korps voert opdrachten uit in het kader van de zeven basisfunctionaliteiten. Binnen onze politiezone zijn er nog een aantal aanvullende diensten die ook dagelijks mee instaan voor ondersteunende opdrachten. Wij hechten belang aan het samen aanpakken van problematieken in Heist-op-den-Berg. Deze samenwerking is niet alleen intern belangrijk, maar ook externe partners zorgen voor een correcte preventieve en reactieve aanpak. 

Bovendien werken wij samen met andere lokale politiezones, en dit voornamelijk in de politieassociatie 'Tussen Nete en Dijle'. Concreet gaat het om een samenwerkingsverband tussen de politiezones Berlaar-Nijlen, Bodukap, Heist en Lier. Ook andere politiezones kunnen, net als de federale politie, rekenen op onze steun.