19 rijbewijzen administratief ingehouden en 3 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken bij alcohol- en drugscontroles tijdens weekendnachten

13 november 2017

Bij alcohol- en drugscontroles in het verkeer heeft de Politie Regio Turnhout het voorbije weekend ruim 1200 automobilisten gecontroleerd. Vrijdagavond en in de vroege nacht van vrijdag op zaterdag stelde de politie zich op aan de Heizijde, de Guldensporenlei en de Stationsstraat in Turnhout. Van de bijna 700 chauffeurs die aan de kant werden gezet, moesten 42 chauffeurs een ademtest afleggen. Daarvan hadden 15 chauffeurs te veel gedronken. 5 chauffeurs moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren, 8 chauffeurs kregen een rijverbod van 6 uur en van 2 chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

In de nacht van zaterdag op zondag vonden er alcohol- en drugscontroles plaats langs de Steenweg op Ravels en de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout en aan de Herentalsesteenweg in Kasterlee. Ruim 500 chauffeurs werden uit het verkeer gehaald. 15 chauffeurs werden aan een ademtest onderworpen. Dat leverde de inhouding van 6 rijbewijzen op (4 administratieve rijverboden van 3 uur, 2 administratieve rijverboden van 6 uur). Eén chauffeur die aan de kant werd gezet, legde ook een positieve drugstest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.