Politie maakt balans op van inzet tijdens Sunrise festival

Afgelopen weekend zette de Lokale Politie Regio Turnhout extra in op de veiligheid en mobiliteit rond het festivalterrein van Sunrise in Lille. Aan de ingang van het festival werd ook streng gecontroleerd op het bezit van drugs. De politie blikt terug op een uiterst vlotte editie met relatief weinig incidenten. In totaal werden 86 festivalgangers betrapt op drugsbezit en werden 4 festivalgangers bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap

Sunrise festival 2024

Overzicht
In totaal werden 86 feestvierders betrapt met een gebruikershoeveelheid drugs. 8 van hen waren minderjarig. Op zondag pakte de politie een festivalbezoeker op met een dealer hoeveelheid drugs en dit aan de ingang van het festivalterrein.

4 personen werden opgepakt voor dronkenschap of ordeverstoring en 2 bezoekers werden betrapt met een verboden wapen (zakmes). De politie registreerde verder ook 2 gevallen van slagen en verwondingen, enkele beschadigde voertuigen en een poging tot diefstal uit een voertuig. Op het kampeerterrein was er ook sprake van een diefstal uit een tent en een tent die beschadigd werd.

Verkeer
Het verkeer in de omgeving van het festivalterrein verliep bij de instroom en tijdens het festival bijzonder vlot en de parkings waren goed bereikbaar. Bij de uitstroom op maandagvoormiddag was er een korte piek van de verkeersdrukte op de route van de Kiss & Ride maar dit werd in nauw overleg met de organisatie snel verholpen. 
Op zaterdag werd 1 rijbewijs ingetrokken omwille van alcohol achter het stuur.

Vlotte samenwerking
Tijdens de 11de editie van het Sunrise festival in Lille zette de Lokale Politie Regio Turnhout in totaal zo’n 420 politieagenten in, zowel van de lokale als van de federale politie. Het veilige en ordelijke verloop van het driedaagse festivalweekend is het resultaat van een vlotte samenwerking tussen de politie, de organisatie van het festival, de burgemeester en de andere hulp- en veiligheidsdiensten.

Labels