Onze campagnes

Donkere Dagen Campagne: oktober-februari

Tijdens de donkere maanden organiseren we extra controleacties rond inbraken. Onze interventieploegen staan dan meerdere keren per week aan de invalswegen in onze politiezone. Ze zijn een aanvulling op onze reguliere controles. Door extra in het straatbeeld zichtbaar te zijn, trachten we inbrekers te ontmoedigen.

Wat kan jij doen? 

1dagniet: november

Elk jaar vind de actiedag '1dagniet' plaats, de nationale actiedag tegen inbraken. Ook onze politiezone neemt deel, met o.a. een grootscheepse controleactie. Je kan '1dagniet' in real-time meevolgen op onze Twitter en Facebook: welke controles voeren we uit, waar, met welk resultaat,...

Wat kan jij doen? 

BOB: zomer - winter

Drinken én rijden, dat is niet ok. Je hebt tot 200x meer kans op een ernstig ongeval. Daarom neemt onze politiezone elk jaar deel aan de BOB-campagnes, in de zomer en in de winter.

Flitsmarathon

Elk jaar nemen we deel aan de nationale flitsmarathon. Er wordt dan doorlopend 24 uur geflitst op de zogenaamde 'zwarte' punten. Plaatsen in onze zone waar veel ongevallen gebeuren en die de omwonenden als verkeersgevaarlijk beschouwen.

Verkeersveilige dag - februari

Op vrijdag 27 februari 1996 gebeurde er op de E17, ter hoogte van Nazareth, een grote kettingbotsing. Hierbij raakten meer dan 200 wagens betrokken en vielen er 10 doden en 56 zwaargewonden. Sindsdien wordt elk jaar, ter herinnering aan deze ramp, in Oost-Vlaanderen een Verkeersveilige Dag georganiseerd. Op die dag worden in de gehele provincie Oost-Vlaanderen verkeerscontroles uitgevoerd, voornamelijk gericht op overdreven snelheid. Ook de politiezone Schelde-Leie neemt deel.

Verkeersveilige nacht - december

De Verkeersveilige nacht vindt in Oost-Vlaanderen plaats in december. Ook politie Schelde-Leie neemt hieraan deel.

Actie fietsverlichting - november - februari

In november start politie Schelde-Leie met controles op fietsverlichting. Immers, de dagen worden donkerder en dan ben je als fietser nog kwetsbaarder dan anders. Deze controleacties worden op geregelde tijdstippen gehouden worden en dit tot februari volgend jaar. Fietsers die met een slechte of niet-verlichte fiets op pad gaan, riskeren een boete.

Wat kan jij doen?

Fietsregistratiestand - op vraag

Op vraag van de organisatoren komen wij met onze fietsregistratiestand naar bepaalde evenementen (bv. sneukeltoer in De Pinte, fietstocht Gezinsbond,...). Deelnemers kunnen voor de start hun aanvraag voor fietsregistratie indienen.

Wat kan jij doen?

Onze steun hebben ze!

Naast deze campagnes steunen wij ook deze initiatieven en organisaties die zich inzetten voor de veiligheid van onze inwoners:

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 09 321 36 00.