Nieuws

Vanaf 15/01/2020 om 13:00 uur tot en met maandag 20/01/2020 - 13/00 uur zal de Beekstraat volledig worden afgesloten tussen de kruispunten N411-Moorselbaan en de Langestraat, dit voor dringende herstellingswerken naar aanleiding van een put in de rijbaan. De hinder op de rijbaan situeert zich in de zone tussen de huisnummers 4 en 14. De aannemer voorziet een omleiding via de Langestraat, de Schendelbeekhofstraat en de N411-Moorselbaan.

Resultaten Actie Drugs & Alcohol in het verkeer (Winter BOB-campagne)

Dankzij de opmerkzaamheid van een inspecteur en hoofdinspecteur van de Lokale Politie Aalst konden maandag 9/12 jl twee verdachten van een overval gevat worden. 

Bij toevallig voorbijrijden van de apotheek na hun dienst merkten de inspecteur en hoofdinspecteur verdachte gedragingen op in de buurt van de apotheek en besloten de situatie te observeren.

Deze ochtend omstreeks 8u00 vond een dodelijk verkeersongeval plaats in de Alfred Nichelsstraat in Aalst, ter hoogte van de parking aan het bedrijf Tereos.

Een 11-jarige jongen uit Aalst kwam terecht onder de wielen van een vrachtwagen. Hij overleed ter plaatse.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 31-jarige man met de Poolse nationaliteit, testte negatief op alcohol en drugs. Hij was in shock.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Vanaf 1 januari 2020 moeten de voertuigen die in Vlaanderen geregistreerd staan als oldtimer en ingeschreven zijn vóór 1 januari 1990 verplicht naar de periodieke technische keuring. Voertuigen met een leeftijd vanaf 25 tot 30 jaar moesten zich in 2019 al aandienen op de keuring.

Veel eigenaars van oldtimers hebben hun voertuig echter niet aangeboden. Dit kan bewust zijn, of onbewust, bijvoorbeeld omdat de eigenaar geen oproepingskaart heeft ontvangen. Het niet ontvangen van een oproepingskaart is echter geen geldige reden om niet naar de keuring te gaan. Eigenaars die geen oproepingskaart hebben ontvangen, kunnen het moment van de keuring zelf berekenen op basis van de referentiedatum.
De periodieke oldtimerkeuring is een wettelijke verplichting. Oldtimers vanaf 25 tot 30 jaar moeten in principe reeds beschikken over een geldig keuringsbewijs. De voertuigen ouder dan 30 jaar moeten in 2020 gekeurd worden.