Nieuws

Aangifte of klacht? Ga naar Police-on-web!

Omwille van veiligheidsmaatregelen is de voetgangerspoort aan het politiehuis in de Beekveldstraat al enige tijd gesloten. Vanaf 01.06.2020 kan er opnieuw een afspraak gemaakt worden voor niet-dringende feiten voor zover deze niet kunnen aangegeven worden via Police-on-web. Misdrijven die via Police-on-web kunnen aangegeven worden, moeten via deze weg aangegeven worden.

Je kan dus online aangifte doen zonder naar het politiebureau te gaan! Dat kan via Police-on-web, het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is.

 

Stad Aalst test BE-Alert op 1 oktober

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil de stad je graag snel verwittigen. Daarom beschikt Stad Aalst over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 1 oktober 2020 zal dit systeem getest worden.

Dinsdagnamiddag 15/9/2020, omstreeks 15u45, vond een steekpartij plaats in Aalst, ter hoogte van de Houtkaai. Een 17-jarige jongeman kreeg meerdere messteken toegediend. Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar en diende met spoed geopereerd te worden. Inmiddels is het levensgevaar geweken.

Een 16-jarige jongeman kon als verdachte worden geïdentificeerd en opgepakt.

Hij werd op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de jeugdrechter in Dendermonde, die hem in een gesloten instelling plaatste.

Controleactie drugs en alcohol in het verkeer 11/09/2020 - 13/09/2020

Dit weekend hielden we een controleactie op alcohol en drugs in het verkeer. 

Meer info en de resultaten vind je via: https://www.politie.be/5440/pers/resultaten-controleacties-alcohol-en-drugs-in-het-verkeer-11092020-13092020

Maak kennis met de Aalsterse hondenbrigade

Al sinds de jaren 1980 heeft de Aalsterse politie een eigen hondenbrigade. Een politiehond kan voor heel wat zaken ingezet worden: patrouille, opzoeken van drugs, bijstand bij vechtpartijen of huiszoekingen, ... Maar wat moeten een hond en zijn geleider doen om aangenomen te worden?