Nieuws

Aangifte of klacht? Ga naar Police-on-web!

Omwille van veiligheidsmaatregelen is de voetgangerspoort aan het politiehuis in de Beekveldstraat al enige tijd gesloten. Vanaf 01.06.2020 kan er opnieuw een afspraak gemaakt worden voor niet-dringende feiten voor zover deze niet kunnen aangegeven worden via Police-on-web. Misdrijven die via Police-on-web kunnen aangegeven worden, moeten via deze weg aangegeven worden.

Je kan dus online aangifte doen zonder naar het politiebureau te gaan! Dat kan via Police-on-web, het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is.

 

Gisterennamiddag werd op de openbare weg een voertuig  met onverantwoord rijgedrag opgemerkt door een burger, die daarop onze diensten verwittigde en met zijn eigen wagen het voertuig volgde over een traject langs Buggenhout, Lebbeke, Wieze en Aalst. 

Child Focus heeft onlangs haar Max-campagne gelanceerd.

De federale gerechtelijke politie lanceert een grootscheepse aanwervingscampagne om (117!) gespecialiseerde profielen aan te trekken, waaronder enkele bijzondere en dus zeldzame ICT-profielen.

 

Kreeg je in naam van familie of kennissen een dringende vraag om geld? Let dan op want het kan om whaling gaan. Daarbij doen oplichters zich voor als iemand die je kent met de bedoeling om je geld te laten storten op hun rekeningnummer.

Gisteren meldde het parket van Antwerpen al een stijging van deze vorm van oplichting. De FOD Economie vult aan met een aantal tips om whaling te herkennen en te voorkomen.

Meer info in het persbericht van de FOD: