Nieuws

Aangifte of klacht? Ga naar Police-on-web!

Omwille van veiligheidsmaatregelen is de voetgangerspoort aan het politiehuis in de Beekveldstraat al enige tijd gesloten. Vanaf 01.06.2020 kan er opnieuw een afspraak gemaakt worden voor niet-dringende feiten voor zover deze niet kunnen aangegeven worden via Police-on-web. Misdrijven die via Police-on-web kunnen aangegeven worden, moeten via deze weg aangegeven worden.

Je kan dus online aangifte doen zonder naar het politiebureau te gaan! Dat kan via Police-on-web, het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is.

 

Afleiding is één van de grootste oorzaken van ongevallen in het verkeer.

Je smartphone is afleider nummer één achter het stuur. De verleiding is groot om iedere binnenkomende melding te checken en elke oproep te beantwoorden. Je denkt al snel dat je anders iets belangrijks zult missen. Terwijl de meeste van je telefoontjes, berichtjes en likes gerust kunnen wachten tot na je rit, want geen enkele melding is een ongeval waard!

Ga in automodus voor je rijdt! Zet je gsm op stil, op ‘niet storen’ of leg hem gewoon buiten handbereik. 

Zaterdagavond 30 januari 2021 omstreeks 18u ging een inbraakalarm af in het federaal administratief centrum aan de André Sierensstraat in Aalst, waar oa het vredegerecht, de politierechtbank en FOD Financiën gehuisvest zijn.

Er kon een verdachte op heterdaad betrapt worden. Hij was in het bezit van een laptop die in het gebouw ontvreemd was.

De verdachte, een 40-jarige man uit het Brusselse met de Tunesische nationaliteit, werd gearresteerd. Hij zou ook in aanmerking komen voor eerdere inbraken in hetzelfde gebouw.

Het Overlegcomité besliste op vrijdag 22 januari om niet-essentiële reizen van en naar België tijdelijk te verbieden. Het reisverbod geldt van woensdag 27 januari tot maandag 1 maart 2021. Personen die zich vanuit en naar België verplaatsen, moeten gedurende deze periode in het bezit zijn van een verklaring op eer.

Stad Aalst zoekt medewerkers voor vaccinatiecentrum

Wil jij ook je handen uit de mouwen steken en meehelpen in het vaccinatiecentrum?