Nieuws

Maak je afspraak online!

Om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken en kwetsbare groepen te beschermen, zal de voetgangerspoort aan het politiehuis in de Beekveldstraat vanaf vandaag gesloten worden en zullen afspraken voor niet-dringende aangiftes voorlopig worden uitgesteld tot 01/06/2020.

Voor meer informatie kan je telefonisch contact opnemen:
Tussen 09 en 21 uur: 053 73 27 09
Andere uren: 053 73 27 27 

Online kan je voor niet-dringende aangiftes vanaf 01/06/2020 een afspraak maken via 
https://www.politie.be/5440/vragen/onthaal-op-afspraak/hoe-kan-ik-een-afspraak-maken-voor-onthaal-op-afspraak.

Voor aangifte van fietsdiefstal, bromfietsdiefstal, winkeldiefstal, vandalisme en graffiti kan je steeds terecht op het e-Loket Police on Web.

Warme initiatieven voor de politie

De afgelopen dagen werd er heel wat lekkers gebracht naar ons politiehuis. Deze acties worden door onze medewerkers enorm geapprecieerd. De solidariteit en appreciatie doet deugd en we willen alle initiatiefnemers heel erg bedanken!
Het heeft gesmaakt :-)

Politiezone Sint-Niklaas waarschuwt voor handgel met vervallen geldigheidsdatum

De politie van Sint-Niklaas waarschuwt voor de verkoop van handgel met vervallen geldigheidsdatum. De verkochte handgels zijn op zich niet gevaarlijk, maar hun ontsmettende waarde is gedaald en ze geven minstens een vals gevoel van veiligheid.

De handgels werden niet enkel lokaal verkocht, maar ook grotere hoeveelheden aan handelszaken buiten Sint-Niklaas.

De strijd tegen valse berichten is nog niet gestreden. Tijdens de European Cyber Security Awareness Month, in oktober 2019, deden het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition Belgium al een luide oproep om aandachtig te zijn voor phishing en verdachte berichten door te sturen naar verdacht@safeonweb.be. Met resultaat, want vorig jaar ontvingen we 1.700.000 verdachte mails en werden er 4.000 valse websites geblokkeerd.

Play it Safe, een online leerplatform, heeft een spel ontwikkeld om op een interactieve manier de voorzorgsmaatregelen voor corona duidelijk te maken en wil met dit spel informatie op een vlotte manier brengen. Het spel zet in de kijker wie tot de risicogroep behoort, hoe je correct je handen kan wassen en wat je bij ziektesymptomen aan de dokter moet melden