Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Wat?

Bij de dienst Integrale veiligheid kun je gratis afwezigheidstoezicht van jouw woning/bedrijf tijdens je vakantie aanvragen. Politie Aalst controleert jouw woning en wil zo de inbraken tijdens de vakantieperiode tegengaan. Vul het formulier voor afwezigheidstoezicht in en vertrek met een gerust hart op vakantie.

Voor wie?

Inwoners van groot Aalst.

Wat kost het?

Vakantietoezicht is gratis.

Wat zijn de stappen?

Je kunt het e-formulier online invullen via de webpagina van de Stad Aalst. Daarop vermeld je je adres, de periode van afwezigheid en de contactpersonen die kunnen worden verwittigd bij problemen.

Geen garantie

Afwezigheidstoezicht gebeurt enkel als er geen andere prioritaire opdrachten zijn en kan dus in geen geval als een garantie beschouwd worden. Het is een extra controle naast de controle door buren/familie/vrienden.

Overdag en 's nachts

De politie voert zowel overdag als 's nachts controles uit. Wanneer zij iets verdachts opmerken contacteren zij de contactpersoon. Na je thuiskomst brengt de dienst Preventie je op de hoogte van het aantal uitgevoerde controles.

Voorwaarden:

  • Je woning, winkel of bedrijf bevindt zich op het grondgebied Aalst of deelgemeenten.
  • Je doet je aanvraag bij voorkeur digitaal, ten laatste 7 dagen voor het vertrek.
  • Afwezigheidstoezicht kan aangevraagd worden voor privé-woningen, winkels en bedrijven (geen appartementsgebouwen).
  • Je bent minstens 5 opeenvolgende dagen afwezig.
  • In de woning, winkel of bedrijf mag niemand aanwezig zijn. Indien het een winkel of bedrijf betreft mag er geen activiteit zijn.
  • Bij vervroegde thuiskomst of bij latere vertrekdatum verwittig je via 053 77 9300 (team Integrale veiligheid)  of 053 73 27 27 (Politie Aalst).
  • GAS CODEX art 40 :''aanbrengen van een huisnummer, duidelijk leesbaar vanaf de openbare weg is verplicht ''
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Aalst via het contactformulier of telefonisch via 053 73 27 27.