Nieuws

Help jij mee aan de veiligheid van de school?

Interesse? Stel uw vragen of kandidatuur via pz.gavers.verkeer@police.belgium.eu

gemachtigd opzichter

Gsm op stil in de auto!Afleiding is één van de grootste oorzaken van ongevallen in het verkeer. Je smartphone is afleider nummer één achter het stuur. De verleiding is groot om iedere binnenkomende melding te checken en elke oproep te beantwoorden. Je denkt al snel dat je anders iets belangrijks zult missen. Terwijl de meeste van je telefoontjes, berichtjes en likes gerust kunnen wachten tot na je rit, want geen enkele melding is een ongeval waard!

Ga in automodus voor je rijdt! Zet je gsm op stil, op ‘niet storen’ of leg hem gewoon buiten handbereik. Beloof het ook op www.beloofd.be!

EDC Card

De European Disability Card (EDC) is een kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert en hen in die domeinen een aantal voordelen biedt, zoals aangepaste begeleiding en plaatsen. De kaart toont aan dat de houder een beperking heeft. Beperkingen zijn niet altijd zichtbaar of fysiek. Deze kunnen alle vormen aannemen.

In het kader van de campagne "verplicht verlicht" voert PZ gavers repressieve fietscontroles op in Harelbeke en Deerlijk.

Verplicht verlicht

Het nieuwe Ministerieel Besluit dat de maategelen oplijst inzake covid-19, wordt in de vooravond in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.
Dat houdt in dat de maatregelen vanaf middernacht ingaan en dus niet vanaf vrijdag 30/10 om 18.00 uur zoals eerder gecommuniceerd.

Het virus wacht niet, daarom werd deze beslissing genomen.

Nog een vraag? Stel ze niet hier, maar bel 0800 14 689corona maatregelen vanaf middernacht