Nieuws

local hero

Niet zomaar agenten, maar gemotiveerde mensen met een hoge maatschappelijke betrokkenheid die op lokaal niveau het verschil willen en kunnen maken – voor burgers én voor collega’s van PZ Gavers.  


Iedereen max!

www.iedereeneenmax.be 

"Malika* is 12 jaar, na een familieruzie verlaat ze het huis zonder identiteitskaart of smartphone. Malika's moeder verwacht dat haar dochter ’s avonds zou terugkomen. Dat is niet het geval. Uren gaan voorbij. Zonder nieuws opent Child Focus een dossier en zoekt de politie verder. Alles wordt in het werk gesteld om het kind veilig en wel terug te vinden: oproep voor getuigenissen, affiches,.... Maar er zijn geen serieuze aanwijzingen. Pas na 3 weken intensieve zoektocht wordt het meisje teruggevonden... er kan eindelijk een einde komen aan deze angstige periode”. Miguel Torres Garcia, Operationeel directeur bij Child Focus, getuigt : “Wij openen jaarlijks meer dan 700 dossiers zoals dat van Malika.” Wat zou er gebeurd zijn, denkt u, mocht Malika een vertrouwenspersoon hebben gehad? Iemand met wie ze haar problemen had kunnen bespreken? Denkt u dat ze gekozen zou hebben om weg te lopen van haar problemen?

Op de foto zien we v.l.n.r. N. Vanhoutte, INP A. Deconinck, CP T. Lavrijsen, Korpschef Jean-Louis Dalle, INP H. Vancamelbeke, Claude Croes (burgemeester Deerlijk) en Alain top (burgermeester Harelbeke).

Bovenstaande collega's bezetten een plaats binnen onze diensten recherche, verkeer, wijk en het gerechtelijk bureel.

Wij verwelkomen hen dan ook zeer graag en wensen hen alle #succes toe!

nieuwe medewerkers binnen pz gavers

 

werkenOngewenst sluip- en vrachtverkeer in Hermitage en Kruiske (Stasegem)

De voorbij dagen stelden zowel bewoners, de politie als stad Harelbeke vast dat de straten Hermitage en Kruiske heel wat ongewenst verkeer te slikken krijgen omwille van de werken op het kruispunt Politieke Gevangenenstraat – Hallestraat. Daarbij komt de veiligheid van de wijkbewoners in het gedrang.

Om daaraan te verhelpen besliste het schepencollege om het kruispunt Politieke Gevangenenstraat – Hermitage tijdelijk af te sluiten voor alle autoverkeer. Met deze maatregel hoopt men het sluipverkeer uit de wijk te weren en de veiligheid te waarborgen.kaart

Help jij mee aan de veiligheid van de school?

Interesse? Stel uw vragen of kandidatuur via pz.gavers.verkeer@police.belgium.eu

gemachtigd opzichter