De Testkaravaan kwam langs bij PZ Gavers en met succes!

Van 12 oktober tot 25 oktober 2018 mocht politiezone Gavers (samen met de gemeente Deerlijk en OCMW Deerlijk) de testkaravaan verwelkomen. De testkaravaan is een unieke campagne voor woon-werkverkeer, georganiseerd door de provincie West-Vlaanderen. De karavaan verwijst naar de brede waaier aan vervoermiddelen die onze werknemers gedurende twee weken gratis konden proberen voor hun woon-werkverkeer.

Testkaravaan

In totaal namen 20 collega’s van politiezone Gavers (ongeveer ¼ van het totale korps) deel aan het project. 13 daarvan testten een vervoermiddel uit (9 elektrische fietsen, 1 elektrische bakfiets en 3 speed pedelecs), 7 andere collega’s schreven zich in met hun eigen fiets.

Natuurlijk is het niet gemakkelijk om koning auto van de troon te stoten. De komst van de testkaravaan was een uitgelezen kans om personeelsleden aan te zetten om de auto thuis te laten en te kiezen voor de fiets of een ander duurzaam verplaatsingsmiddel. Evenzeer streven we met dit project ook naar het bijdragen tot een beter milieu, minder autoverkeer en een verhoging van de verkeersveiligheid.

Op 25 oktober volgde het slotmoment met een prijsuitreiking (fietstassen en waardenbonnen) met als hoofdprijs een tablet. De prijsuitreiking werd verzorgd door Johan Museeuw.

Bedankt aan alle deelnemers van de testkaravaan en de provincie West-Vlaanderen voor de organisatie!