GEZOCHT: help mee aan een veiliger verkeer als gemachtigd opzichter

De stad Harelbeke, de gemeente Deerlijk en de politiezone Gavers wenst in de schoolomgeving meer gemachtigd opzichters in te zetten en is daarvoor op zoek naar vrijwilligers. Door de steeds stijgende drukte zijn kinderen extra kwetsbaar in het verkeer. Door het investeren van wat vrije tijd kan je zelf de kwetsbare schoolomgeving een pak veiliger maken.

Foto gemachtigd opzichter

Als gemachtigd opzichter help je kinderen veilig de straat oversteken en geef je jonge fietsers en voetgangers de kans om zelfstandiger naar school te gaan, zowel ’s morgens als ‘s middags. Iedereen die over wat vrije tijd beschikt, zich vrijwillig wil inzetten en minstens 18 jaar oud is, kan gemachtigd opzichter worden. Aan het engagement wordt een kleine vergoeding gekoppeld en je wordt officieel aangesteld door het stads- of gemeentebestuur.

De politiezone Gavers biedt daarom de mogelijkheid om de opleiding tot gemachtigd opzichter te. De theoretische opleiding duurt ongeveer een uurtje, met daarna een kleine test. De opleiding wordt gratis aangeboden en ook je uitrusting (hesje, stopbord en driekleuren armband) krijg je cadeau.  

Heb je zin om je in te zetten voor de verkeersveiligheid rond de scholen, ken je mensen die zich willen engageren of wil je meer informatie? Contacteer Wout Seynaeve, verkeerscoördinator van de lokale politiezone Gavers, wout.seynaeve@police.belgium.eu of 056 733 585.