Snelheidsovertredingen en alcoholcontroles tijdens een intensief weekend op de weg

Afgelopen weekend was een drukke periode op de weg met verontrustende vaststellingen, zowel op het gebied van snelheidsovertredingen als alcoholgebruik.

BOB

Dit weekend was het een drukke periode op de weg en de vaststellingen waren verontrustend. Tijdens de flitsmarathon hebben we in totaal 1541 voertuigen gecontroleerd, waarbij er 82 een proces-verbaal zullen ontvangen. Er waren twee bestuurders die er echt bovenuit staken: één reed 92 km/u waar je slechts 50 km/u mag rijden, en de andere reed 156 km/u waar je 90 km/u mag.

Daarnaast hebben we ook een alcoholcontrole uitgevoerd in de nacht van zaterdag op zondag. In totaal zijn 131 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Van deze groep waren er 2 positief, 6 met een alarmerend resultaat en 6 die veilig binnen de normen vielen. Deze resultaten hebben geleid tot 2 rijbewijsintrekkingen van 15 dagen (waarvan 1 bestuurder onder invloed van drugs), en 5 inhoudingen van respectievelijk 3 uur en 1 van 6 uur. Daarnaast zijn er 4 waarschuwingen uitgedeeld in de vorm van een proces-verbaal en zijn er 5 boetes direct geïnd.

Helaas werd onze verkeersactie verstoord door een groep tuners. Na een evenement zijn ze naar onze zone gekomen en hebben ze voor overlast gezorgd in de Tapuitstraat. We konden ze identificeren en controleren. Wat betreft alcoholgebruik hebben we geen overtredingen kunnen vaststellen.

Hoewel deze resultaten verontrustend zijn, is het belangrijk om te benadrukken dat dergelijke acties essentieel zijn om de verkeersveiligheid te waarborgen. Het is teleurstellend om te zien dat er nog altijd bestuurders zijn die de regels overtreden en de veiligheid van anderen in gevaar brengen. Het is van cruciaal belang dat iedereen zich bewust is van de risico's en verantwoordelijkheid neemt op de weg. We willen de verantwoordelijke chauffeurs bedanken omdat zij zich wel hielden aan de normen!

Labels