Ik wil graag advies voor mijn woning inzake diefstalpreventie?

Elk jaar worden heel wat gezinnen het slachtoffer van een inbraak. De politiediensten doen al geruime tijd inspanningen om hun bewoners zoveel mogelijk aan te zetten om zelf een aantal maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een inbraak. Vaak volstaan enkele eenvoudige ingrepen om de kans op inbraak te verminderen.

De impact van een inbraak mag niet onderschat worden. Er is niet alleen het financiële verlies maar ook het feit dat mensen in hun privacy worden aangetast, laat diepe sporen na.

De lokale politie GAVERS (HARELBEKE-DEERLIJK) wil de inwoners op weg helpen om hun woning beter tegen inbraak te beschermen. U kan beroep doen op het advies van de wijkinspecteur die aan de hand van enkele veiligheidstips met u bespreekt wat er eventueel kan verbeterd worden aan de woning. Vaak gaat het om eenvoudige aanpassingen, zoals een meerpuntssluiting, een veiligheidsslot, een houten staaf voor in de schuiframen, ...

Ze controleren enkele essentiële punten in en rond de woning in het kader van inbraakpreventie. Naast het controleren van de gevelelementen, zoals de ramen en deuren, geven ze ook tips over veilige leefgewoonten.

Naast dit advies van de wijkinspecteur kan iedere inwoner van de politiezone PZ GAVERS uitgebreid “diefstalpreventief advies” aanvragen. De preventiedienst geeft gratis advies en tips om burgers tegen inbraken te wapenen. Een diefstalpreventie adviseur gaat bij de aanvrager langs en geeft een objectief advies over het beveiligen van de woning tegen inbraak.

Het advies is gratis en vrijblijvend !

De PZ GAVERS beschikt over één “diefstalpreventie adviseur”:
Hoofdinspecteur VANDERBEKEN Koen

Het advies kan aangevraagd worden via 056/73 35 11 of via politie@pzgavers.be

Dit advies wordt eveneens voorgesteld wanneer men het slachtoffer is geworden van een inbraak of een poging tot. Maar het is beter voorkomen dan genezen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 056 733 511.