Een FAQ gewijd aan cyberveiligheid

Cybercriminelen liggen meer dan ooit op de loer. Daarom hebben we beslist onze FAQ's aan te vullen met adviezen over cyberpreventie. Aarzel niet om ze te delen!

Een FAQ gewijd aan cyberveiligheid

Je kent misschien de rubriek Surfons Tranquille al van commissaris Olivier Bogaert. Deze rubriek vullen we aan met een FAQ die bepaalde adviezen en verduidelijkingen in verband met cyberfenomenen groepeert.

Wat wordt bijvoorbeeld verstaan onder 'hacking', 'ransomware' of een 'hoax'?  En wat kan je er tegen doen? Wat kan je doen in geval van cyberpesten? Hoe een valse boete herkennen of een aangifte doen van informaticafraude? Het antwoord op al die vragen vind je in die nieuwe FAQ. Zo kan je je beter wapenen tegen de risico's waarmee je, onder meer bij het thuiswerken, te maken krijgt.

 

Deel de informatie

We kunnen het niet voldoende herhalen: preventie blijft de beste bontgenoot tegen hackers. Aarzel niet om de pagina's te raadplegen en de informatie op de sociale media te delen!

Vind je het antwoord op je vraag niet, dan kan je onze zoekmotor gebruiken of contact met ons opnemen via ons formulier.

Bekijk zeker ook onze videoclips of lees onze artikelen Surfons Tranquille op Facebook  voor het laatste nieuws over cyberveiligheid.

We verzoeken je om ook naar de pagina's van onze partners te surfen: Safeonweb, Interpol en Europol.

 

Meer weten?