Facebook wijzigt zijn gebruiksvoorwaarden

Door een bericht op uw tijdlijn te posten of een mail naar uw referentieadres te sturen, bracht Facebook u in december op de hoogte van zijn intentie om de gebruiksvoorwaarden van zijn diensten te wijzigen.

Deze gebruiksvoorwaarden bepalen welke informatie Facebook verzamelt en hoe het deze met derden deelt.Weinigen onder ons doen echter de moeite om deze langdradige tekst te lezen die tientallen pagina's beslaat als we hem uitprinten. We scrollen automatisch omlaag tot het einde van de tekst en klikken op de knop 'ik ga akkoord'.In het bericht legt Facebook uit dat het u een gids aanbiedt omtrent het beheer van uw privacy. Het doel is dit privacybeleid te verduidelijken en u toe te laten uw informatie te beheren en tevens op de hoogte te zijn van de manier waarop ze wordt gebruikt.

Een opmerkelijke verandering in de gebruiksvoorwaarden is dat u Facebook voortaan de toestemming geeft al zijn technische middelen aan te wenden om uw locatie te bepalen.

Zo krijgt Facebook toegang tot uw wifi-verbinding, uw Bluetooth-verbinding of uw gps als u deze raadpleegt met uw smartphone of tablet.

Dat stelt Facebook in staat om u gerichtere advertenties te sturen. U bent bvb. in een winkelcentrum en wordt uitgenodigd om naar een winkel te gaan die producten promoot van een merk dat u enige tijd geleden hebt genoemd op uw tijdlijn of op Messenger.

Facebook geeft adverteerders en verkopers voortaan dus de mogelijkheid om zeer doelgericht reclame te maken.U kunt natuurlijk nog altijd bepalen welke informatie u wilt delen met uw vrienden, maar u moet weten dat Facebook op elk moment uw locatiegegevens kan verkrijgen, zelfs als u de applicatie niet gebruikt.Sinds Facebook de wijziging van zijn gebruiksvoorwaarden heeft aangekondigd, stapelen de reacties van ontevreden gebruikers zich op.

Daaronder ook een oproep om een tekst te kopiëren/plakken die uw privacygegevens zou beschermen als u hem post. Dat klopt niet!

Door de gebruiksvoorwaarden van Facebook te ondertekenen, gaat u ermee akkoord uw gegevens te delen. Als deze situatie u niet bevalt, hoeft u enkel maar uw account op te zeggen.