Het gevaar van Flappy Bird

Als u 's morgens en 's avonds met het openbaar vervoer pendelt, kunt u zich ontspannen door spelletjes te spelen.

Misschien was u wel een van de vele gebruikers van Flappy Bird, een simpel spelletje waarbij u op het scherm van uw smartphone moest tikken om de vogel, het hoofdpersonage, voorbij de obstakels te loodsen.

De afgelopen maanden kende het spel een fenomenaal succes. Maar dat is verleden tijd want de ontwikkelaar van Flappy Bird kondigde een paar dagen geleden aan dat hij de stekker eruit zou trekken. Het bleek dat de game een echte verslaving opwekte bij bepaalde gebruikers, in sommige gevallen zelfs grenzend aan hysterie.

Gelet op die situatie heeft de ontwikkelaar van Flappy Bird dan maar besloten het niet langer aan te bieden op de downloadplatforms. Maar in enkele uren tijd van alles naar niets gaan en de fans teleurstellen kon niet zonder gevolgen blijven. Hackers roken hun kans. Sinds de game niet meer beschikbaar is op de officiële platforms, verschenen er versies op sites van derden, in het bijzonder gericht op de Android-gebruikers.

Door even te zoeken met uw favoriete zoekmachine vindt u al snel installatiebestanden die u op uw computer kunt opslaan en vervolgens via USB-kabel kunt installeren op uw smartphone of tablet. Om de bestanden te installeren zijn geen administratorrechten nodig op het toestel waarvan u gebruikmaakt.

Wanneer we deze applicaties van dichterbij onderzoeken, merken we dat het gaat om het authentieke spel met enkele wijzigingen aan de code of dat de applicatie simpelweg niets te maken heeft met het origineel. Hoe dan ook, als u zich laat verleiden tot het downloaden van deze alternatieve versies van Flappy Bird, weet dan dat u zich aan grote risico's blootstelt zoals:

*diefstal van persoonlijke gegevens of bankgegevens,*betalingsverzoeken om het spel verder te spelen,*en wellicht andere onprettige gevolgen zoals de automatische verzending van betalende sms'en.

Bescherm uzelf door altijd de toestemmingen te controleren die worden gevraagd wanneer u een applicatie installeert en indien u Android gebruikt, deactiveer dan de installatie van applicaties vanaf andere sites dan de Play Store.