Verdachte van internationale cocaïnehandel gearresteerd in Dubai

BRUSSEL, 18/06/2020. – De 32-jarige Antwerpenaar N.E.H., verdachte in een onderzoek naar internationale cocaïnehandel, werd gearresteerd in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze arrestatie was mogelijk dankzij het uitstekende werk van de ambassadeur van de Emiraten en de samenwerking tussen het parket van Antwerpen, het federaal parket en verschillende (internationale) politiediensten, waaronder de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, Dubai police en Interpol.

De Antwerpenaar N.E.H. is een verdachte in een onderzoek naar internationale cocaïnehandel. De man zou ook gelinkt kunnen worden aan verschillende geweldsdelicten die Antwerpen en omgeving sinds 2017 hebben geteisterd. Dat hij in Dubai zou verblijven, werd eerder al duidelijk.

De arrestatie werd tot in de puntjes voorbereid door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, in samenwerking met het parket van Antwerpen, het federaal parket, de diplomatie in Dubai, Dubai Police, de verbindingsofficier ter plaatse, Interpol in Abu-Dhabi en in Brussel.

Het is één van de eerste keren dat iemand die door ons land gezocht werd in Dubai kon gearresteerd worden. We hopen dat de goede samenwerking verdergezet kan worden en dat we ook in de toekomst op de hulp en samenwerking van de autoriteiten en politiediensten in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen rekenen om door ons land gezochte personen op te pakken.

Het parket van Antwerpen zal de procedure verder officialiseren.