Meld je afwezigheid tijdens de vakantie aan de politie

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg: zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om potentiële dieven af te schrikken (zie onze tips betreffende inbraakpreventie). Een bijkomende maatregel is je afwezigheid melden bij je lokale politiezone. Die kan dan beslissen om geregeld bij je woning langs te gaan of voorbij te rijden. Het risico op inbraken wordt hierdoor kleiner en de politieaanwezigheid verhoogt de algemene veiligheid in de wijk.

Voortaan kan je via de website Police-on-web aangifte doen van een afwezigheidsmelding. Het is gratis en eenvoudig aan te vragen.

Het woningtoezicht moet minstens 7 dagen voor vertrek aangevraagd worden en mag niet langer dan 3 maanden op voorhand aangevraagd worden.

U kan tot het systeem van elektronische aangifte Police-on-web toegang verkrijgen via de site www.police-on-web.be of via de websites van de lokale politiezones www.lokalepolitie.be/uwgemeente.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier.