155 verdachten aangehouden door Task Force PolBruNo in Noordwijk sinds midden juli

De Task Force opgericht door de Politiezone Brussel Noord met de steun van het Parket van Brussel, waarbij de focus ligt op veelplegers die zich schuldig blijven maken aan diefstallen met geweld en aan de verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen in de Noordwijk, maakt een eerste balans op. In iets minder dan 2 maanden tijd, werden bijna 6.700 medische pillen in beslag genomen door de politiemensen van PolBruNo. 

TFQN

155 verdachten werden aangehouden, waarvan er 53 ter beschikking werden gesteld van het Parket van Brussel. De Task Force PolBruNo zet haar werk voort in de wijk om samen met de andere diensten van de Politiezone Brussel Noord bij te dragen tot het verbeteren van de veiligheid en het veiligheidsgevoel rond het Noordstation.

 

Sinds haar oprichting heeft de Task Force mooie resultaten geboekt. We stellen tevens vast dat sinds midden juli heel wat personen aangehouden worden in het bezit van geneesmiddelen zoals Lyrica of Rivotril[1]. Tussen 17 juli en 10 september werden in totaal 6.638 geneesmiddelen, voornamelijk Lyrica (5.090 pillen) en Rivotril (1.453 pillen), door de politiemensen van de Task Force “Noordwijk” in beslag genomen. In totaal werden er eveneens vier gestolen fietsen teruggevonden. De Zone PolBruNo is op zoek naar hun eigenaars. Er werd een oproep gepubliceerd op de interzonale pagina « Véloflic @Brussels » op Facebook.

 

De politieambtenaren van de Politiezone Brussel Noord hebben bovendien een totaal van 155 aanhoudingen uitgevoerd, waarvan 22 voor feiten van diefstal met geweld en 101 voor feiten van verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen, en dit in iets minder dan twee maanden tijd. In het kader van deze aanhoudingen werden 53 verdachten ter beschikking gesteld van het Parket van Brussel. 16 onder hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die 9 aanhoudingsmandaten uitvaardigde. In 12 dossiers werd een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank betekend.

 

 

Deze resultaten vormen een aanvulling op de dagelijkse opgevoerde politieaanwezigheid van de Politiezone PolBruNo, met de regelmatige steun van de Federale Politie, via haar beveiligingspatrouilles en haar periodieke controleoperaties. Dit kadert in een globale aanpak die toegepast wordt door de gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node, alsook met de partners van de Politiezone Brussel Noord in de Noordwijk. Met deze tijdelijke actie, waarbij de focus ligt op veelplegers die zich schuldig blijven maken aan diefstallen met geweld en aan de verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen, wil de Politiezone bijdragen aan de openbare rust en het veiligheidsgevoel van eenieder op haar grondgebied. De Task Force is een aanvullende actie, die bij het dagelijkse werk van de politieambtenaren komt. De PolBruNo-ploegen blijven aanwezig op het volledige grondgebied en in de drie gemeenten Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere.

 

[1] Ter herinnering: deze 2 geneesmiddelen, die enkel op voorschrift verkrijgbaar zijn en uitsluitend in apotheken verkocht worden, staan bekend om hun verslavende en ontremmende effecten. Met name in combinatie met alcoholgebruik kunnen ze het gedrag van bepaalde personen negatief beïnvloeden, wanneer ze zonder medische omkadering genomen worden. De illegale verkoop van deze geneesmiddelen is tot slot strafbaar.

 

Labels