Nieuws

Samen tegen de Coronavirus CoVid-19

📣Sinds woensdag 18 maart om 12.00 uur heeft de Belgische overheid verstrengde maatregelen uitgevaardigd in het kader van de strijd tegen de verspreiding van CoVid-19.
👉De lokale politie Brussel Noord is aanwezig in het straatbeeld om de bevolking te begeleiden bij het correct uitvoeren van deze maatregelen met als doel om de verspreiding van het virus tegen te gaan en ieders gezondheid te beschermen. Het is dankzij jullie inspanningen dat het medisch personeel de situatie onder controle kan houden.
#samentegencorona


👮‍♀‍👮‍♂‍ We zijn echter wel streng tegenover diegenen die de uitgevaardigde maatregelen bewust niet respecteren.
👉👉 In deze context heeft de politiezone Brussel Noord sinds 19 maart 120 GAS-PV’s (Gemeentelijke Administratieve Sancties) uitgeschreven ten aanzien van particulieren die de opgelegde maatregelen in de openbare ruimte bewust niet naleefden en 5 PV’s ten aanzien van handelszaken en cafés die het sluitingsbevel niet respecteerden. Er werden ook 6 bestuurlijke aanhoudingen verricht met betrekking tot de niet-naleving van de maatregelen.
🤜De lokale politie zal doorgaan met haar controles en zal blijven verbaliseren gedurende de volledige periode waarin de uitgevaardigde maatregelen van toepassing zijn.
❗️Ter herinnering: enkel essentiële verplaatsingen zijn toegestaan. Buitenactiviteiten in gezinsverband of met één vriend(in) zijn toegestaan en zelfs aanbevolen, maar enkel in uw directe omgeving en voor een korte duur. Om ervoor te zorgen dat onze inspanningen lonen, mogen wij deze periode niet als een vakantieperiode beschouwen! Samen gaan wij de strijd aan tegen het coronavirus.


📞 Indien u vaststelt dat er personen zijn die zich niet houden aan de opgelegde maatregelen, aarzel dan niet om onze Dispatching (02/249.22.11) te contacteren, zodat wij een patrouille ter plaatse kunnen sturen om het ministerieel besluit te doen naleven.
👉“Wij zijn er voor de bevolking, maar voor het welzijn van iedereen is het nodig dat de bevolking de maatregelen respecteert”.👮‍♂‍👮‍♀‍


#samentegencorona #blijfthuis #zorgvoorjezelf #zorgvooranderen
 

Hoe dien ik een klacht in tijdens de coronacrisis?

Naar aanleiding van de huidige situatie betreffende het Coronavirus en de bijkomende maatregelen van de federale overheid, zal onze zone nu ook de nodige voorzorgen nemen met betrekking tot de onthalen in al onze vijf commissariaten. Wij willen de gezondheid van de burgers en ons personeel garanderen en het risico op besmette personen niet doen verhogen.

Coronavirus

Heel Europa is vandaag getroffen door het Coronavirus COVID-19. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft evenmin gespaard.

Op deze website vindt u alle informatie over het virus, de te nemen hygiënemaatregelen en de specifieke door de Brusselse overheid getroffen voorzieningen.

Voor het grote publiek, werd de website www.info-coronavirus.be ontwikkeld.

U kunt ook contact opnemen met het federale callcenter op het gratis nummer 0800 14689.

Als u geen huisarts heeft, surf dan naar http://www.doctorbrussels.be of bel 02/201.22.22.

Feiten: Drugssmokkel
Datum en plaats : 19/02/2020, Schaarbeek, Evere, Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Brussel-Hoofdstad, Merchtem, Vilvoorde,Turnhout
Verdachten: M.A., 26 jaar. E.I.O., 32 jaar. O.D., 38 jaar. O.Y., 36 jaar. B.H., 42 jaar. B.N., 41 jaar. O.K., 23 jaar. A. K., 23 jaar. K.R., 23 jaar. A.M.A., 25 jaar. O.M., 38 jaar. A.M., 43 jaar.

 

Hoe kunt u diefstal uit uw auto vermijden?

Diefstallen in voertuigen blijven nog vaak voorkomen binnen onze zone. Onze politiezone nodigt de burgers dan ook uit om waakzaam te zijn en beveelt aan om de volgende preventieve regels te volgen: 

  1. Kies voor een goed verlichte parkeerplaats voor de auto 💡 

  1. Vergrendel de auto op een correcte manier 🔑 

  1. Laat geen waardevolle spullen zichtbaar achter in de auto zoals een smartphone, handtas, portefeuille of documenten 📱👛👜📄💳