4 verdachten gearresteerd en 1000-tal voorwerpen gevonden tijdens operaties zakkenrollerij door politiezone Brussel Noord

Feiten: Gewone heling

Datum en plaats: 13 september en 17 september 2020, Schaarbeek en Anderlecht

Verdachten: G.Y. (24 jaar); K.A. (24 jaar); A.A. (36 jaar); E.L.B. (28 jaar).

De politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) voerde op 13 en 17 september twee operaties uit naar aanleiding van een lopend dossier naar zakkenrollerij in de Noordwijk dat in 2019 door de politie werd opgestart. De operaties vonden plaats in het kader van het actieplan Noordwijk, de strijd tegen pickpockets en gewone heling op het grondgebied van de politiezone. Deze acties werden uitgevoerd door de Gerechtelijke Gecentraliseerde Brigade (GGB) in samenwerking met de Brigade Beveiliging van het Vervoer (BBV) van de politiezone Brussel Noord.

OPS Pickpockets

Tijdens deze operaties werden er in totaal 4 huiszoekingen uitgevoerd op vraag van de onderzoeksrechter. Er werden hierbij 4 verdachten gearresteerd, waarvan drie onder aanhoudingsbevel werden geplaatst en één (E.L.B.) ter beschikking werd gesteld van de onderzoeksrechter.

De lokale politie van Brussel Noord heeft tijdens deze huiszoekingen, waarvan er drie in Schaarbeek en één in Anderlecht plaatsvonden, meer dan duizend voorwerpen van twijfelachtige afkomst teruggevonden, waarvan sommige vermeld stonden als gestolen. Het gaat om onder andere gsm’s, tablets, fototoestellen, elektrische steps, fietsen, luxehorloges. Daarnaast werd er ook een geldbedrag van 3.000 euro teruggevonden. De politiezone zal proactief de eigenaars van de gestolen voorwerpen contacteren, zodat ze hun spullen kunnen komen ophalen.

Tenslotte werd tijdens één huiszoeking ook nog een clandestien atelier ontdekt waarbij apparatuur werd teruggevonden om gsm’s te ontgrendelen en onderdelen te verwisselen. Het atelier werd door de politie ontmanteld.