Aanhouding cocaïnedealer en inbeslagname op Koninginneplein

Sinds enkele weken stelt de Politiezone Brussel Noord een overlastproblematiek vast, veroorzaakt door verkopers en gebruikers van harddrugs rond het Koninginneplein te Schaarbeek (meer bepaald in de directe omgeving van de Haachtsesteenweg). De diensten Interventie, Verkeer, Lokale Recherche en het Wijkteam van commissariaat 4 besteden dagelijks aandacht aan de aanpak van dit fenomeen om de veiligheid van de buurtbewoners te verhogen.

Aanhouding cocaïnedealer en inbeslagname op Koninginneplein

In de wijk van het Koninginneplein wordt een actieplan gerealiseerd onder impuls van de gemeente Schaarbeek, waaraan de lokale politie actief meewerkt. Het doel van het “politie”-gedeelte van dit actieplan is om met de verscheidene actoren een politieoptreden uit te werken dat berust op de verwachtingen van de burgers en niet louter op de criminaliteitscijfers. In het kader van dit actieplan werden verscheidene partnerschappen aangegaan, met name met verenigingen die drugsgebruikers begeleiden. In de afgelopen weken heeft de lokale politie haar patrouilles te voet in de buurt opgevoerd om een zichtbare en preventieve aanwezigheid te garanderen. Op woensdag 7 juli werd een repressieve operatie op touw gezet. Andere soortgelijke operaties zijn, naast de zichtbare patrouilles, voorzien in het kader van de verdere wijkbeveiligingsacties.

Op woensdag 7 juli heeft de Lokale Recherche van commissariaat 4 van de Politiezone Brussel Noord, in samenwerking met de Interventiedienst, een observatie opgezet met als doel een drugsdealer op heterdaad te betrappen. Deze operatie kende een succesvolle afloop en stelde de politie in staat om de uitvalsbasis van de dealer te ontdekken. 

Naar aanleiding van deze vaststelling besloot de politie over te gaan tot de controle van de verdachte en de huiszoeking van zijn uitvalsbasis. 40 kleine zakjes cocaïne, 1.875 euro en een smartphone werden ontdekt en in beslag genomen door de politie. 

De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het Parket van Brussel.

Het Parket van Brussel heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van verkoop van verdovende middelen en het bezit van verdovende middelen met oog op het verkoop ervan.

Deze operatie verliep zonder incidenten of gewonden.