"Be Bright, Use A Light", een terugblik op de editie van 2023

De dagen worden korter en het wordt vroeger donker, waardoor actieve weggebruikers minder goed zichtbaar zijn, of ze zich nu met de fiets, de step, te voet of op een andere manier verplaatsen. Daarom raden we je aan om altijd met goede verlichting en fluorescerende accessoires te rijden.

bikers

Op 9 november nam de fietsbrigade van de Politiezone Brussel Noord deel aan "Be Bright, Use A Light" in Schaarbeek. Dit evenement, georganiseerd door Brussel Mobiliteit in samenwerking met haar partners, heeft als doel de zichtbaarheid van actieve weggebruikers te bevorderen. Dit vormde een mooie gelegenheid voor de politiemensen om preventietips te geven aan voetgangers, fietsers en andere actieve weggebruikers over het belang van zichtbaarheid tijdens hun verplaatsingen.   

De informatie-uitwisseling vond plaats rond een ontbijt, dat georganiseerd was voor de deelnemers aan het evenement. Er werden cadeautjes zoals fluorescerende vesten en fietslichten uitgedeeld aan de actieve weggebruikers om hen te helpen beter zichtbaar te zijn op de weg.   

Het is belangrijk om actieve weggebruikers tips te geven over hoe ze zich zichtbaar kunnen maken om zo het risico op ongevallen te verkleinen. Vooral in deze tijd van het jaar. Wat je dus zou moeten onthouden van deze dag, is dat je als actieve weggebruiker zichtbaar moet zijn. Ziehier een paar tips die je daarbij kunnen helpen:  

  • Kies gekleurde of fluorescerende kleding 

  • Fietsen moeten verplicht een voor- en achterlicht en reflectoren hebben  

  • We raden je aan om een fluorescerende vest en helm te dragen tijdens het fietsen 

  • Op een step is het hebben van een licht ook verplicht 

Zorg dat je zichtbaar bent, want zichtbaarheid is de sleutel tot veiligheid!