Diefstal op heterdaad in een tankstation

Op 8 januari zijn de politiemensen van de gespecialiseerde eenheid van de Politiezone Brussel Noord overgegaan tot de arrestatie van een individu dat op heterdaad betrapt werd tijdens een diefstal in een tankstation in de gemeente Schaarbeek.

politieauto

Een patrouille van de gespecialiseerde eenheid van de Politiezone Brussel Noord is overgegaan tot de arrestatie van een individu wegens diefstal op heterdaad. Op 8 januari merkten de politieambtenaren tijdens een patrouille een individu op dat zich verdacht gedroeg in een tankstation in Schaarbeek.

Het individu werd gezien toen het langs verschillende voertuigen liep en een blik wierp op de binnenkant van deze voertuigen. Hij heeft vervolgens geprobeerd om in te breken in 2 voertuigen, maar werd daarbij door de eigenaars betrapt. De dader krijgt daarna een derde voertuig in het oog waarvan de bestuurder bezig is met tanken. Hij begeeft zich naar de kant tegenover de bestuurder, opent het portier en steelt de gsm van de bestuurder die aan de pomp bezig is.

De politiemensen zijn daarop overgegaan tot de aanhouding van de verdachte wegens diefstal op heterdaad. Het blijkt dat het individu gekend is bij de politiediensten voor 5 gelijkaardige feiten. De man zal via rechtstreekse dagvaarding moeten verschijnen voor de correctionele rechtbank.

Om dit soort incidenten te vermijden, is het aanbevolen om uw wagen goed te sluiten (portieren, ruiten, open dak en koffer), zelfs terwijl u aan het tanken bent. Vermijd ook dat uw waardevolle voorwerpen (gsm, computer, handtas) zichtbaar zijn op een zetel of op het dashboard en neem ze bij voorkeur mee. Wij nodigen u uit om diefstallen steeds te melden aan de politie en herinneren eraan dat het ook mogelijk is om een onlineaangifte te doen via het platform police-on-web.