Drugsdealer gearresteerd in de Verbistwijk door politiemensen van de Politiezone Brussel Noord

Tijdens een beveiligingspatrouille in de Verbistwijk hebben twee politieambtenaren van het BTA (gespecialiseerde bijstandseenheid) van de Politiezone Brussel Noord een straatdrugsdealer onderschept. Zowel de aangehouden verdachte als de wijk staan bekend om de verkoop van verdovende middelen. De Zone PolBruNo patrouilleert regelmatig in de wijk na klachten van buurtbewoners.

inbeslagnames Streetdealer opgepakt 2 juli

Deze zaterdag 2 juli 2022 werd de verdachte nerveus en gespannen bij het zien van twee politiemensen van het BTA. Op basis van zijn houding besloten de politieambtenaren hem te controleren en tijdens de fouillering ontdekten zij dat de man (meerderjarig) in het bezit was van 26 zakjes cannabis en 65 euro.

Nadat deze objecten op de dealer werden teruggevonden, werd er een huiszoeking op heterdaad verricht in zijn woning in Elsene. Ter plaatse ontdekte de politie, vergezeld van Aramh, een hond van de Hondenbrigade, meer dan 350 gram cannabis, 1.105 euro cash, twee precisieweegschalen en luxekleding, evenals twee televisies die nog in het karton zaten.

De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Hij werd in verdenking gesteld voor feiten van illegale bezit en verkoop van verdovende middelen en van gebrek aan medewerking in het kader van een telefonische onderzoek, en werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst op datum van 3 juli 2022.