Drugsplantage ontmanteld: 333 planten in beslag genomen en 2 individuen aangehouden door de Politiezone Brussel Noord

Op 20 maart heeft de Politiezone Brussel Noord een huiszoeking uitgevoerd waarbij een drugsplantage ontmanteld kon worden in de Thomas Vinçottewijk in de gemeente Schaarbeek. Hierbij werden 333 cannabisplanten in beslag genomen en twee verdachten gevat.  

politieauto

Naar aanleiding van vermoedens omtrent een drugsplantage in de Thomas Vinçottewijk op het grondgebied van de gemeente Schaarbeek, opende de Lokale Recherche van de Politiezone Brussel Noord een onderzoek, waardoor de plantage gelokaliseerd kon worden. Derhalve werden er op 20 maart, op bevel van het Parket van Brussel, twee huiszoekingen op heterdaad uitgevoerd om de drugsplantage te ontmantelen. Dit gebeurde met de hulp van Roef, een drugshond van de Hondenbrigade van PolBruNo, en zijn hondengeleider.

 

Ter plaatse troffen de politieambtenaren vier kweekkamers aan. In totaal werden er 333 cannabisplanten in beslag genomen. Ook twee individuen werden ter plaatse aangehouden. Eén van de twee verdachten werd vrijgelaten na verhoor. De tweede verdachte werd ter beschikking gesteld van het Parket en is gekend bij de politiediensten. Hij werd door de onderzoeksrechter aangeklaagd en vervolgens vrijgelaten onder voorwaarden.

Labels