Fietsbrigade Pol BruNo arresteert verdachte twee gewapende diefstallen in apotheken

Feiten: Gewapende diefstal

Datum en plaats: 26 maart 2021, Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek

Verdachte(n): S. (47 jaar)

Twee gewapende overvallen in apotheken op één dag

Op vrijdag 26 maart 2021 omstreeks 9u45 kreeg de politiezone Brussel Noord een melding over een gewapende diefstal in een apotheek in de Vooruitgangstraat te Sint-Joost. Het gaat om een persoon die er kassageld stal en nadien de vlucht nam. Er werd een cameraonderzoek gestart naar de verdachte van de feit en het gebied werd uitgekamd opzoek naar de verdachte.

Rond 11 uur diezelfde dag, kreeg de politiezone nogmaals een melding over een gewapende diefstal in een apotheek, deze keer in de Alexandre Markelbachstraat te Schaarbeek. De persoon stal kassageld en vluchtte weg.

Fietsbrigade

Fietsbrigade arresteert verdachte

Op basis van de uitwisseling van politionele informatie tussen de diensten, blijkt het om dezelfde persoon te gaan. De politie startte weer onmiddellijk met het doorzoeken van de buurt. De verdachte werd uiteindelijk geïnterpelleerd en gearresteerd in de Josaphatstraat te Schaarbeek door de Fietsbrigade van de zone.

De verdachte S. werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Hij werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De arrestatie van de verdachte was het resultaat van een vlotte en efficiënte samenwerking tussen de verschillende diensten van de lokale politie Brussel Noord, waaronder de Fietsbrigade, de Dispatching, Interventie en de Gerechtelijke pijler.