Geweldpleging tegen twee personen terwijl ze attent probeerden te zijn

Op 22 december 2021 werden 5 huiszoekingsmandaten uitgevoerd. Het dossier betrof feiten van opzettelijke slagen en verwondingen. 

patrouille

Op 14 oktober 2021, in het begin van de namiddag, parkeerden twee mannen hun voertuig en stapten ze uit om naar hun werk te gaan. Op dat moment reden vier personen hen voorbij op twee steps. Eén van de twee slachtoffers heeft de jongeren toen aangesproken en hen gevraagd om voorzichtig te zijn omdat ze gevaarlijk aan het rijden waren. De groep personen was duidelijk niet opgezet met deze opmerking. Ze zouden dan geroepen hebben om andere mensen in de straat te waarschuwen. De twee slachtoffers werden toen omsingeld en geslagen. Eén van de twee slachtoffers raakte hierbij zwaargewond. De man werd verzorgd door de hulpdiensten en naar het ziekenhuis overgebracht. Hij was echter buiten levensgevaar. 

Het onderzoek van de politiediensten van de Zone Brussel Noord heeft de identificatie van de verdachten mogelijk gemaakt. Op 22 december 2021 in de vroege ochtend hebben de onderzoekers vijf huiszoekingsmandaten uitgevoerd. Vijf verdachten werden van hun vrijheid beroofd en één van hen werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.

Deze interventie werd uitgevoerd door de Lokale Recherchedienst van commissariaat 3, bijgestaan door de Hondenbrigade, de Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade en de andere Lokale Recherchediensten van de commissariaten van de lokale politie.