Het actieplan in de Noordwijk gaat verder

Tijdens een beveiligingsoperatie in de Noordwijk door de Politiezone Brussel Noord bijgestaan door de Federale Politie, werd een man aangehouden die een grote hoeveelheid drugs in zijn bezit had.

Drugs gevonden op hem

Er worden geregeld beveiligingsoperaties in de Noordwijk georganiseerd door de Politiezone PolBruNo om de politieaanwezigheid te verhogen en het veiligheidsgevoel bij de buurtbewoners en de pendelaars te versterken.

Terwijl de politiemensen van de Zone PolBruno op donderdag 16 juni 2022 aan het patrouilleren waren met de steun van het CIK, sloeg een man op de vlucht bij het zien van de politiemensen. Meteen werd de achtervolging te voet ingezet in de Aarschotstraat op enkele meters afstand. Terwijl de verdachte aan het lopen was, botste hij zelf tegen een brievenbus, waardoor hij ten val kwam.

De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en overgebracht naar commissariaat 5 van de Politiezone Brussel Noord voor een gerechtelijke fouillering. Alles bij elkaar genomen werd er cashgeld, 70 pillen ecstasy, 30 pillen Rivotril, 56 pillen Lyrica, 59 gram hasjiesj, 7 gram marihuana en 2 gsm’s op hem teruggevonden.

De verdachte werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij de nodige zorgen toegediend kreeg na zijn val. Hij werd vervolgens ter beschikking gesteld van het parket van Brussel voor de verkoop van verdovende middelen.

 

De verdachte is gedagvaard voor de correctionele rechtbank op 25 juli.